Career vs Family … part 2

ok, kita sambung balik untuk part 2 yer…

Dulu I kerja tak tentu masa, siang dan malam, night shift pon pernah, support 24 X 7 berbulan2 lamanya pon pernah, semata-mata kerana DUIT. Sebab ingatkan keja keras, dapat banyak duit, boleh bagi apa saja anak2 nak. Tapi disebaliknya, I cuma banyak habiskan masa dengan kerja2 luar.. anak2 tinggal kat maid. Dulu masa gila kerja tak fikir ni sumer, tau nak kerja jer… makin banyak elaun dapat, bonus dapat still tak cukup, masa dengan anak2 terabai macam tu jer…. terukkan!

Since last two years, dah terpikir nak buat benda lain yg ada masa dengan family tapi boleh dapat banyak duit. Tapi apakah benda itu? Then, hubby dapat offer kerja luar, terus nekad nak tukar kerja yang tak perlu outstation, sebab risaukan anak2. Dah pergi few interviews tapi sumer hampa… takde rezeki nak tukar kerja lagi. Alhamdullilah, elaun hubby dapat I put aside, buat savings, in case nak pencen awal so that tabungan dah ada.

Terpikir jugak nak buat franchise sebab boleh ada masa sendiri, business sendiri, siap register kat FIM (Franchise International Malaysia) lagi. Pergi seminar dia, tengok2 booth dia, attend seminar but stillll….. I ‘m still here! Mana taknya, paling murah nak bukak franchise yang berkenan is RM80k ++ , PNS boleh bagi 70% loan, selebihnya kena carik sendiri. Yer, saving ada tapi tak de la sampai 80K (sebab we all tak nak buat loan). Then, tertangguh lagi impian nak ada masa untuk anak2. 🙁

pi dengar seminar + talk MIF
yg ni paling murah
yang ni lak need min 250K
ni pon mahal gak..


3 thoughts on “Career vs Family … part 2

  1. >I have a dream like that too and agree it's too expensive 🙁 along said insyaAllah one day ade rezeki nak buat tu. Who knows we cld do it together hehehe :p

  2. >Tu laaa.. it is expensive.. thats why we couldnt afford to do that. But who knows if my business in PB is successful one day, we cld do it together 😉

  3. >InsyaAllah dear rezeki Ada di mana2. Will always pray for your success and happiness with loving family. Hugs!
    P/S can't wait to see you tomorrow..wink*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *