Bisness di Kelantan

Orait, time to update perjalanan seterusnya dalam marathon ke utara dan pantai timur. Kali ni first stop pantai timur is Kelantan.
Semua dah tahu kan, group Kelantan makin berkembang maju. Semuanya kerana ingin mencari side income untuk keselesaan hidup. Tak kisah lah kita ni kat kampung ker, kat bandar ker, semua sedang mencari extra duit. Dan yang paling bestnyer, bisness yang Aue buat nih ada guide, ada mentor, ada leaders untuk tunjuk jalan kepada kita. So, tak perlu lah kita rasa fifty fifty nak join. Bukannya nak tunggulah, tengok dulu lah, parents tak bagi lah.. Sebab Ajue yakin, even 2015 sekali pon kalau kita tak mula dari sekarang kita takkan mula sampai bila bila pon. Percayalah!

Orait, first day dengan group Ferrie. Dari pagi sampailah ke malam appointment back to back. Pagi tu kat secret recipe Kb Mall. Personal coaching dengan Shikin. Shikin nih baru jer join last month tapi appointments dah berderet dia setkan untuk Jumpa Ajue. Senang sangat berurusan dengan Shikin nih. Kali nih, siap husband dia turun sekali jumpa Aue sebab dah yakin dengan bisness. Mana taknya, bonus pertama yang besar!

Lepas coaching Shikin terpaksa ke HUSM sebab mak dia warded kat sana. Memang rasa sekejap sangat tapi at least dapatlah jugak curahkan ilmu kat Shikin.

Duduk kejap, Nurul Najmi pulak punya turn. Percaya tak, Najmi turun all the way dari Tumpat u tuk jumpa Ajue!!! Terharu sangat sangat dapat bisness partner macam Najmi. Termengah mengah dia cari Ajue hari tu sebab dia ingat dia dah terlambat. Hebat kan dia! Walhal baru student tu, dah pandai nak buat duit extra. Ajue yakin Najmi mempunyai masa depan yang cerah kalau dibimbing dengan betul. Lagipon, Najmi nih senang jugak, dia ikut jer apa kita suruh. Tak pernah nak bantah, tak pernah mengeluh pon. Syabas Najmi!! You are in the right group, on the right track!

Then balik rumah makcik Ajue kejap untuk solat. Lepas asar turun pulak ke secret recipe kubang kerian. Kali nih, Shikin dah aturkan dua appointment kat situ. Tahu kan, mak Shikin still kat ward depan secret recipe tu, tapi dia sempat lagi luangkan masa dia untuk sharing. Sangat pandai bahagikan masa tepat pada waktunya. Ni lah contoh usahawan berjaya suatu hari nanti. Tanpa alasan sedikit pon diberi untuk tidak lakukan tanggungjawab terhadap rakan kongsi dia. Untung dapat Shikin as leader, you will never walk alone!

And last but not least untuk hari tu tak lain lagi dengan Ferrie. Ferrie nih nampak jer pendiam tapi dah jual Biozone Food Purifier 12 unit dalam masa 3 minggu!!!! Kagum kan? Caranya senang jer, semuanya ONLINE!!!!! ajue salute dan kagum dengan Ferrie. Bakal DSM Ferrie ni memang hebat! Tak sampai 4 bulan pon buat bisness. Semua plan dan steps dia ikut bulat bulat. You go girl!

Walhal masa tu Ferrie ada kenduri lagi dalam family dia, tapi sempat berkejar ke secret recipe untuk bantu rakan kongsi dia Shikin. Ajue yakin Ferrie akan jadi usahawan hebat suatu hari nanti. Together Everyone Achieve More!

Orait, hari kedua di KB dipenuhi dengan group Acab pulak. Mula dengan sharing diikuti dengan personal coaching. Lihat jer gambar bawah nih, bakal DSM Acab dah boleh present produk sendiri, walhal baru jer tak sampai 2 bulan. Kagum tak?

Acab pon buat Biozone Food Purifier dan dah pon buat demo sendiri kat sekolah dia mengajar bulan lepas. Hebat kan? Apa apa pon usaha kita, semuanya terletak dari dalam diri kita jugak. Antara nak dengan tak nak jer. Dan tak perlu bagi alasan sebab kalau dah letak matlamat kat depan, semua nya akan terlaksana. InsyaAllah.

So, untuk yang berada di Kelantan, dan nak tahu cara untuk generate side income dengan bonus pertama RM6500, silalah contact rakan kongsi Ajue kat sana kay! InsyaAllah benda baik elok dikongsi bersama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *