BB Plus Kolagen

Salam all,

Hari ni just nak share satu produk Hai O yang Ajue amalkan since beberapa bulan yang lalu. Sebelum ni tak pernah terfikir pasal kolagen. Tapi lepas dengan ceramah tentang kesihatan, Ajue mula takut sebab penceramah tu kata proses penuaan berlaku kat perempuan bila masuk umur 30 tahun.

Hmmmmm bukan nak lari dari nampak tua, tapi kalau boleh tak nak la nampak sangat kan. Ajue ni bukan baru nak masuk 30 tapi lagi 2 tahun nak 4 series. So, nak kena cari something kut . Kolagen la kan.

Apa Itu Collagen

Collagen ialah sejenis protein yang sangat penting untuk menganjal, menegang dan memutihkan kulit dan ia sering menjadi rebutan dan pilihan utama wanita pada masa kini. Apabila umur meningkat, kulit menjadi semakin kendur dan kusam yang akan menyebabkan kedutan. Penggunaan collagen mampu membaiki struktur kulit. Pakar kesihatan memperakui penggunaan collagen bagi menghasilkan sel-sel kulit dan sekaligus mengurangkan kedutan & tanda penuaan pada kulit.

Kajian klinikal menunjukkan keberkesanan penggunaan collagen adalah mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan, memastikan keanjalan kulit serta memberi kesegaran kepada kulit. Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai perikat dalam badan dan lebih kurang 1/3 daripada keseluruhan protein dalam badan terdiri daripada collagen. Fungsi collagen adalah memberikan struktur kepada badan, melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan.

Pada usia 20-an, terdapat pertumbuhan yang aktif bagi menyokong pertumbuhan struktur badan dan menggalakkan perkembangan otot, tendon serta ligamen. Ia digunakan untuk menghasilkan protein bagi membantu pertumbuhan ini serta mengaktifkan penjanaan semula sel badan baru.

Ketika usia 25 tahun keatas, collagen mula menyusut dalam badan pada kadar 1.5% setahun & sehingga usia 45 tahun, badan kita dijangka kehilangan sebanyak 30% daripada collagen semulajadi

Since Hai O ada buat promotion dulu, Ajue pon terus beli. Hehe tak rugi pon..

image

Dalam sekotak tu ada 20 sachets. Setiap hari minum hanya 1 sachet dengan segelas air sejuk. Rasanya sedappp sebab ada perisa berry dan jugak vitamin C.

image

Nak tahu kenapa BB Plus ni berkesan ? Jom baca nih

image

image

image

So, saper nak try BB Plus Kolagen ni. Jom contact Ajue. Tapi kalau datang rumah Ajue boleh Ajue bagi FREE rasa minum BB Plus nih..



image

image

Sekarang ada promosi, beli 3 percuma 1..stok banyak lagi kat rumah nih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *