Azam, Kesungguhan serta kepimpinan Part II

Ok, sementara menunggu kawan untuk lunch, update blog lah.. Untung dapat lucky draw ipad2 masa company hubby dinner hari tu. boleh gak la jadi peneman setia sekarang nih.

Enrty lepas Part I citer pasal zaman sekolah, U dan kerja. Ni nak sambung pulak aktiviti yang pernah Ajue lakukan sajer untuk suka suka. Ajue kan suka mencuba, suka explore benda baru yang jarang orang buat. Sebab Ajue sukakan keunikan tersendiri, chewah…

Suatu hari masa lepas pantang anak keempat, badan dah naik sikit… Errrr bukan sikit, banyak kut…lol! Pastu tengah lepak2 ngan Ina, dia cakap dia ada aktiviti besttt. Ina nih dah macam kakak Ajue, even kalau ikut umur lahir Ajue lagi tua dari dia tapi Ina lah tempat Ajue berkongsi suka duka dan Ajue cukup cukup kagum dengan beliau. Even anak Datok, Ina very down to earth. Lagipon Ina nih satu kepala ngan Ajue. Ingat lagi masa tournament memanah kat UUM dulu, kami ikut abang abang polis masuk sempadan Thailand, kekekeke dah la takde passport, selamber jer kan. Berani buat sebab naik truck polis. Hehe.

Ok, cakap pasal aktiviti baru kami, iaitu Boxing! Tak percaya? betulll… Kami masuk boxing, dengan kata lain cardio boxing. Sajer untuk cepat kuruskan badan masa tuh, tapi dah jadi ketagih la plak. Syookkkkk.. Kami register kat True Fitness Mont Kiara ambik passport terus so boleh pergi mana mana fitness centre kat Malaysia. Dapat pulak instructor yang satu kepala.. Apa lagi, happeningsss laa. Thank you Suhaimi train kami tanpa jemu..kikiki

Then lepas boxing sampai habis session. Ajue bertukar angin pulak dengan hidupan dasar laut, iaitu diving. Siap gi Tioman ambik first lesen. InsyaAllah bulan May nanti ambik next level plak. Masa kat Tioman, en suami teman tapi dia tak suka sangat lagipon dia ada sinus, so susah sikit nak menyelam dalam. Next trip kat Pulau Bidung dengan instructor Jay iaitu cousin Ajue. Kali nih bawak anak buah Ajue sekali , dia nak buat lesen gaks..
Bila diving nih, kena ikut jer arahan sebab kita mana boleh sembang kan , yer laaa dah duduk dalam laut, so pakai isyarat tangan jer. Mula mula memang nerves la tapi bila dah kat bawah sana melihatkan keajaiban Allah, macam tak nak naik! Begitu menakjubkan. Hati kitia akan tenang tengok hidupan dasar laut. Trust me! Sesaper yang belom mencuba, dipersilakan. Susah nak explain camaner tapi memang hebat!

20120402-133608.jpg

20120402-133651.jpg

20120402-133726.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *