Awana Genting Short Break

Salam all,

Actually bukan sengaja nak melarikan diri dari merasai suasana mengundi tapi resort ni dah book lama masa February dulu lagi. Masa tu dapat call dari agent vacation club Ajue iaitu RCI Vacation.  Dia cakap Ajue ada balance 3 points travel lagi yang akan expired in June 2013.

Pilihan yang ada hanya 3 iaitu Cameron Highland,  Penang dan Genting Highlands.  Memandangkan hanya genting yang paling dekat so Ajue pilih nak pergi sini la. Ajue dapat 3 nights 4 days Awana Vacation Resort iaitu 2 bedrooms apartment for FREE!!!

So lepas semua anak2 balik sekolah , kami pon bersiap nak pergi. Kuar rumah jam 9 malam dan bermulalah perjalanan yang penuh berhemah selama 4 jam untuk sampai resort ni… fuhhhhhh

Sedia maklum kan, jem disebabkan oleh semua warga Malaysia balik kampung untuk tunaikan kewajipan negara iaitu mengundi pada PRU13 ini.

image

Kami sampai Awana jam 2 pagi. Lepas check in terus tido kepenatan. Tapi sebelom tu tangkap gambar dulu…

image

image

image

image

image

image

image

Esoknya pulak kami ambil peluang nak rasa naik cable car sampai atas. Sebab ramai yang tak pernah rasa lagi. Ajue dah pernah dulu masa adik Ajue kerja kat Genting View kira kira 10 tahun yang lalu.

image

image

image

image

Sampai taman tema indoor, kami main 1ride jer sorang sebab yer laaa bukan plan nak main2 pon kan. Janji anak2 happy.

image

image

image

image

image

image

Pastu balik apartment untuk mandi kolam air panas pulak.

image

image

image

image

image

image

image

selamat mengundi dari kami. ..from awana genting
http://www.keek.com/!KUgWbab

Lepas penat mandi jom makan Maggi yay

image

Okiessss kami nak balik dah.. basically okay laaa resort nih. Cuma kena prepare bawak makanan dan minuman sendiri yer lain kali kalau nak datang sebab kat sini takde apa2. Nak beli mahal la jugak. Room service takde.

Apa apa pon bersyukur Ajue buat keputusan yang tepat kira kira 9 tahun yang lalu bila nak jadi ahli Palace Vacation Club dan jugak Traditional Chinese Medication Club yang banyak memberi pulangan yang menguntungkan Ajue sekeluarga sekarang. Yerlah, semua vacation FREE kannnnn

To my blog readers… kalau rasa nak buat sesuatu, just follow gerak hati sebab mungkin itu dari Allah kan. Tak rugi pon kalau nak buat investment demi keluarga. Dulu Ajue pon ramai yang agak kurang setuju Ajue ambik pakej vacation nih, tapi I Know What I’m Doing and what the best for my family.

image

image

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *