About ajuerashid

Me.Myself.Kids. Love Travelling Running and Sports.

KYS Cross Country 2020

Annual Event for KYS

Acara setiap tahun oleh KYS. Last year Anis dapat tempat ke 7. Tahun ni merosot sedikit sebab compete dengan F3. Overal kategori dia tempat ke 11. Tapi dalam F2 still top 10.

Ajue plan nak pergi tengok pon dah last minute. Jam 5 pagi tolak dari Shah Alam. Solat Subuh dekat RnR Ayer Keroh. Sampai KYS gulap gulita lagi hahaha. Semangat haaaa parents rumah Rahman ni.

Run bermula agak lewat jugak. Matahari dah keluar. Alhamdullilah semua berjalan lancar. Overall rumah Rahman menjuarai tempat pertama dalam semua kategori kecuali 1 jer tak dapat tempat pertama. Its ok, apa apa pon tahniah Rahman, juara keseluruhan Kejohanan Cross Country kali ni. Yeszaaaa

Wet Kitchen makeover

Ada rezeki sikit, kita makeover sikit. Semoga dimurahkan lagi rezeki lagi banyak jadi boleh makeover dry kitchen pulak. Next bilik Adlan, my home office, dining, hallaway, entrance dll.. haaa banyak tu.. 😂😂😂😂

Shazani in Football MSSD, Sepang

Bravo my son. All the best. Do your best, kejar bola tu!!.

Dia ni minat bola tapi kalau training dan match, asyik nak kena push kejar bola tu. Haishhh. Kalau dulu masa SK24, dia masuk kelab Gen Pro. Kat Taman Tun dengan kelab Red Dragon. Kali ni dengan Raisuri Warriors. Tapi tahun ni rasanya tak berpeluang dah kut. Sejak masuk high school, asyik clash dengan aktiviti lain.

Tahun ni Shazani terpilih untuk Footbal MSSD dan juga Olahraga MSSD. Hambekkm kau. Dua terus dia masuk.

CNY Dinner at Yu by Oriental.

TQ FIS!!!!. For making each and every one happy day by day, months by months and years by years.

This is why I love this company so much. Despite the $$$ bonus we get each year, FIS keep giving the best to their employees. Thank you FIS..

This year CNY we celebrate at The Gardens. This is second time we have dine here. Love for ambient, the food and services.

To all my Chinese friends, well FIRM me the only one Malay, btw. Happy New Year, stay happy and keep fit.

Daytrip hometown for Majlis Tahlil

Last minit decision nak balik untuk majlis kenduri tahlil arwah Amikik yang meninggal last year. Serta majlis doa selamat ulangtahun Datin Supt Aniesa di Terengganu

Ajue naik Malindi Air 8.45 pagi. Kakak ajue 7.30 pagi. Adik ambik kakak kat airport teganu. Jadinya ajue naik grab balik permin jaya.

Sebelum zohor terus gerak rumah Amiji untuk majlis tahlil. Balik majlis, pergi rumah CT hantar walpaper dia kirim dan ambik kain pasang untuk majlis kenduri anak dia nanti bulan march.

Alhamdullilah CT dah selamat dapat menantu hari ni jugak. Mak mentua lagi vogue dari menantu !!!

Singgah sekejap dekat anak buah punya kopi ais vietnam stall. Sedapppppppp kopi ais dia.

Jumpa correlle vintag yg tengah viral skrang. Satu bekas tu mau AUD10k orang jual online. Banyak tuuu kat dalam kitchen cabinet mak kat teganu hahahaha

Permulaan 2020 Archery

Setelah setahun berehat dari memanah, akibat dijangkiti Influenza A kini dia kembali dalam sukan kegemarannya.

Ajue decide nak upgrade bow dia test untuk tournament ni. Riser longer dari yang lama dia. Limb pon upgrade jadi 30lbs 66″. Draw length dia 26″ memang agak sukar bagi dia sebenarnya. Arrow fully carbon pulak tu. Memang sangat tak ngam lah.

Terpikir jugak nak tukar arrow dia. Nak kena bawak gi kedai Kak Pong LA Sports kut nanti.

Well, this is just the beginning. More to go. Kena ada bonding dengan bow set baru ni. Actually bow ni anak sedara Ajue yang punya. Dia beli dari Korea satu set. Kalau ikutkan kat sini dalam RM6k++.

Since Ajue dah tak nak memanah lagi, jadi bagi terus la kat Anis. All the best girl!!

Langkawi retreat 2020 – part III

Lagi gambar dari group wasap family. Next wedding cuti skolah pulak… stay tune!!

Mama dan Zali balik Teganu malam Ahad tu jugak. Jadinya kami ramai berkumpul di KLIA. Nak gathering olan bagai memang tak pernah dapat. Kalau ad hoc macam ni ok jer pulak.

Adik Ajue sorang lagi ninhaaaa bz jer memanjang… dengan homestay dia. Susah tul nak jumpa. Semoga dimurahkan rezeki perniagaan dan jodoh lepas ni jugakk aamiinnn.

Mula la berangan anak anak buah nak wedding kat mana. Sorang nak dalam hutan, sorang nak tepi pantai jugak. Sorang lagi nak dalam laut.. hambekkk kau. Kawen ngan Aquaman kut 🤣🤣🤣🤣

Langkawi retreat 2020 – part II

Akad nikah diadakan di Masjid Al Rahman Kedawang pada jam 10 pagi. Oh ya, kami pergi Langkawi 3 timing berbeza.

Pijah sekeluarga baik bas Rabu malam.lagi. Sampai Kuala Perlis khamis pagi terus ambik ferry masuk Langkawi.

Nurul dan adik2 Kuantan flite dari JB 1.10. Dorang stay kat Riverra Inn semua.

Ajue, mama, zali, kakYa dan anak dia flite 8.45 malam dari KL. Kami stay kat Perdana Beach Resort , ajue punya members vacation club. Ambik 3 malam balance last year punya.

Jumaat kami jalan jalan cari coklat dan HiG 5 6 kali ulang trip. Sampai Afiq cakap, orang pompuan shopping macam ni ek. Hahahahha

Kenduri bertempat di De Balqis resort, Tanjung Rhu. Wedding by the beach gethu!!!

Sempoi dan lain dari yang lain wedding nya. Besttttt. Seronok dan santai jer. Wedding planner pon famous orangnya.

Langkawi retreat 2020

Acara Akad Nikah adik Kuantan serta kenduri 16 – 19 January 2020

Alhamdullilah, adik Ajue (mak kuantan) selamat diijabkabulkan dengan pilihan hatinya orang Langkawi. Sejak arwah abah Ajue meninggal dua tahun lepas, kami mula menjadi rapat dan mengambil berat antara satu sama lain. Semoga arwah boleh tersenyum disana.

InsyaAllah kami adik beradik walaupon berlainan mak , akan menjaga silratul rahim ni sehingga akhir hayat.

Majlis menyambut adik ipar akan diadakan pada cuti sekolah bulan March nanti.

Walaupon jauh nun di utara tapi kami kakak kakak happy jer, dapat jalan hahaha. Tahniah Hanifah dan Azza. Welcome to the family. 🥰🥰🥰🥰🥰

Archery training for MSS selection

Cuti CNY dihabiskan dengan training memanah untuk pemilihan ke MSS negeri. All the best princess!!!

Her new set of bow. Ambik Ajue punya. Ajue tarik 34lbs tu. Sampai injured jari dia seba berat. 😭😭😭😭

Balik training pi ikut ibu cari picnic table, tent dan tikar untuk tournament day nanti. I have my own, senang. Orang sibuk cari barang dia bantai main semua benda kat Decathlon. Aduhaiii semek ni sorang.

Jari dah injured. 🤒🤒🤒🤒