Asia Pacific Masters Game

After 20 years, here goes my first Archery Tournament

Yup! Exactly. Last tournament archery masa final year dekat UUM. and it was my zaman kegemilangan in archery. Total 6 gold medals dapat. Masa tu stamina sangat kuat, bow armed, release semua tengah cun. Kalau sekarang suruh shoot 10m pon belum tentu Ajue lepas. haha

Actually tak tahu pon apa Masters ni. orang dok sembang dalam group memanah. So, Ajue pon gatal tangan pi google la. Macam best jer.. sebab participant datang mostly dari APAC, tapi ada jugak dari UK dan USA!. So, apa lagi, cabar diri sendiri, Ajue ter- Register la Masters nih, keje giler kan!

Weekend turun shoot dekat padang MSN Keramat. Tapi tak pernah lagi shoot 70meter. Nak jadikan citer, arrow tak sampaiiii!!! lol! Hasudahhhh. caner nak game nih, hentam saja lahhh labuu.

So, hari kejadian, tak sangka, team UUM dulu pon ada join gak. Tak lain tak bukan, Wak Adly. yeay!! ada genggg. Dia dan adik dia shoot sekali. Acai pon turun dari SP datang support kami.. wahhh besttt.. siap keluar makan ramai ramai lagi.

Game day, Alhamdullilah lepas QR. Ajue lawan dengan Singapore. Kalah. Lepas tu lawan dengan Malaysia jugak, menang. Dapatlah Silver medal!! Alhamdullilah. at least tak sia sia kan!!!

So, next APAC masters dekat Korea. Kalau ASIA punya dengan Kansai , Jepun. Agak agak nak buat keje giler lagi tak? Well, we’ll see!! 😉

Habis game, bawak medal pusing Penang posing la apa lagi.. hehe. Terjumpa dengan staff UUM dekat kompleks sukan dulu, ya Allah, dia masih ingat Ajue!!. Terharu..

Masa kat airport nak balik tu, Richerd datang jumpa, happy sangat. Sanggup datang nak jumpa Ajue wish congrats. Tqtqtqtq Cherd… love you lahhh. Siap bagi buah tangan lagi. Besttt jeruk Cherd bagi. habis kat Ajue jer haha.

Amyway, enjoy my Archery. Its really in me. So does my daughter, princess Anis 😉

About ajuerashid

Me.Myself.Kids. Love Travelling Running and Sports.
This entry was posted in ajuerashid. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *