WiFKL Day Three

Salam semua,

Hari ni hari terakhir WIFKL berlangsung. Alhamdullilah sejak dua hari lepas kami Glampreneurs dapat ramai contact ataupon namelist untuk future business partners kami. Mudah mudahan hari ni kami berjaya memperolehi lebih ramai lagi. Dan yang paling utama tujuan kami bertungkus lumus untuk menjayakan misi ini ialah untuk memperkenalkan rangkaian produk kami yang berasaskan Garam Buluh ini. Pelbagai bangsa dari beberapa negara telah menunjukkan minat dengan produk garam buluh ini malah ada yang dari negara UAE telah menjemput kami untuk memasarkan produk kami di sana. Syukur, rezeki Allah itu amat luas.   kalau ikutkan penat tu memanglah penat, Ajue tak sempat rehat lagi sejak closing Gold Coast bulan lepas, diikuti dengan Glam Dinner dan kali ni WIFKL pulak. Tapi Ajue lakukan ni semua untuk Team Galaxy yang menjadi tanggungjawab besar bagi Ajue.   Hari ni Ajue ditemenai oleh Amy dan juga Sofia.   Kagum dengan semangat leaders Ajue berdua ni. Jam 8 pagi dah berada di KLCC untuk bertugas pada hari ni. Bagi Sofia pula, takde masalah untuk jaga booth serta mengajak pengunjung datang ke booth sebab dah menjadi tugasan beliau dalam pekerjaan nya. Dan Sofia yang fasih berbahasa Inggeris amat disenangi dengan orang luar yang datang ke booth kami. Syabas Sofia. Well done girl. Bagi Amy pulak, pengalaman hari semalam membuatkan beliau lebih yakin dan mahir lagi. Kagum dengan Amy jugak sebab keupayaan beliau yang cepat berdikari itu.

Dulu Ajue risau kalau tak dapat duplicate kan leaders dari team Ajue. Tapi hari ni Ajue merasa bangga dengan pencapaian team. Alhamdullilah beberapa leaders sedang meningkat naik dan kian aktif dengan group masing masing.

Business ni senang saja sebenarnya. Just duplicate apa leader kita buat. Cepat atau lambat bukan ukuran. Janji kita buat.

Habis expo Ajue sempat bawak Amy dinner kat fav restoren Ajue iaitu Dome. Salmon grill kat situ memang superbb.

Dont worry Sofia. Ajue hutang satu dinner kay. Nanti free free  kita pergi kay. Kat Shah Alam pon ok.

Okiesss. Harap sangat dapat bawak produk Garam Buluh ni ke antarabangsa.

Kepada yang ingin tahu lebih lanjut boleh contact Ajue kay.

013 226 0082
ajuerashid@gmail.com

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

WIFKL Day Two

Salam semua…

Ini merupaka  hari kedua kami berkampung di KLCC.

Hari ni Ajue ditemani Business Partner Ajue iaitu Leader Amy.

Nasib baikkkk Amy datang. Sebab hari ni merupakan pembukaan serta perasmian WIFKL oleh YB Dato Menteris Sains dan Teknologi Malaysia.

Sejak awal pagi lagi booth kami menerima kunjungan hebat dari pelbagai negara.

Ajue sempat entertain wakil daril Filipina..Brunei.. UAE lagi.. Serta India.

Alhamdullikah yang Brunei tu nak kami ke sana jugak bawak produk kami ke sana. InsyaAllah.

Lepas dah bagi rasa kopi baru Ajue diberitahu yang delegate tu sebenarnya Menteri dari Filipina. Wow!! Teruja gethu…

Ada yang beli on the spot setelah merasanya. Alhamdullilah sekaton lagi kopi mineral kami jual. Dah ramai yang nak tahu pasal khasiat Garam Buluh ni kan.

Ok.. esok last kami disini… jangan lepaskan peluang untuk berasama sama kami yer.

Esok nak bawak stok banyak lagi. Jommmm ke booth kami kay!!!!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

WIFKL Day One

Salam all…

Hari ni bermulanya WIFKL. Tapi Ajue tak dapat bersama sama dengan team pada sebelah pagi atas urusan PIBG sekolah.

Ajue dijemput untuk berucap pada majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar untuk meraikan kejayaan anak anak seluruh warga SK24.

Setelah selesai Ajue terus bergegas ke KLCC untuk bersama sama dengan team Glam di sana.

Hari ni hanya expo saja. Kunjungan dari serata dunia serta tak kurang juga warga tempatan.

Sebelum ni Ajue pernah bukak booth tapi hanya untuk local saja. Ni kira pertama kali kami GLAM terlibat dalam expo antarabangsa seperti ini. Alhamdullilah bersyukur kami diberi peluang macam ni.

Yang paling best ialah Ajue dapat mempelajari ilmu baru iaitu semua tentang Garam Buluh.

Sebelum ni hanya tahu sedikit saja ilmu. Tapi di sini since kebanyakan exhibitor serta pengunjung adalah dari latar belakang saintis serta innovasi kami bertukar tukar ilmu pwngetahuan tentang apa itu Garam Buluh.

Sungguh terujaaaa lagi bila ada Speaker dari UAE datang melawat booth kami.

Beliau merupakan CEO dari satu perbananan kerajaan di sana. Beliau sangat tertarik dengan produk garam buluh ini serta beliau juga menjeput kami untuk memperkenalkan produk kami di sana.

InsyaAllah jika ini menjadi kenyataan GLAM bakal meluaskan empayar kami ke sana pula.

Ada lagi benda baru yang Ajue pelajari..iaitu membuat presentation produk Hai O serta penerangan tentang GLAM dalam bahasa inggeris. Gethu!!!

Apa yang menarik yang Ajue ingin kongsikan disini ialah kami memberikan mineral coffee secara percuma untuk dirasa.

Alhamdullilah habis berkaton kopi kami terjual. Tak kurang juga dengan produk produk lain yang mengandungi garam buluh.

Untuk semua pembaca… Ajue ada bawa stok ME Bar yang menjadi hot demand dinpasaran. Sooo sesiapa yang berminat untuk memilikinya sila la ke booth kami yer. Pastu cari Ajue disana. InsyaAllah stok ME Bar banyakkkk. Tak mahal pon hanya RM105 sekotak.

Ada lagi ada lagiii…

Ajue turut bangga sebab nama Ajue tercatat dalam buku rasmi WIFKL sebagai wakil Hai O Marketing. Wooweeee.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Setup Day for WIFKL event

Salam semua,

Kami GLAM dijemput untuk membuka satu booth sempena WIFKL 2013 di KL Convention Centre dari 12 hingga 14 November 2013.

So, team Ajue bergabung dengan team Kak Ween sebab memerlukan ramai komitment untuk event yang besar ini.

Ajue dan DDM Kak Ween ditugaskan menjadi Project Manager untuk event ini. Semua ini atas dasar kepercaayaan yang mentor kami CDM Hanis Haizi berikan kepada kami.

Actually kami sebenarnya teramatlah sibuk masa closing Gold Coast last month. Pastu Ajue pulak dengan Glam Dinner nyer xebagai AJK makanan. Sampai tak terpandang langsung preparation untuk event ni. Tapi kami sangat sangat terharu dengan kerjasama yang diberikan oleh Hai O marketing kepada kami. Mereka sangat sengat membantu. Yer la, ni kira pertama kali kami bukak booth international kan. Banyak benda kami tak tahu. Thank you JYan!!!!!

Bermula dari paperwork, booth rental, goodies bag serta semua lah, JYan telah guide kami apa kena buat itu ini. Semangat beliau jugak yang membuat kan kami terus bersemangat untuk event kali ni.

So, ni gambar gambar sekitar hari pemasangan booth. Bermula dari HQ lagi sampailah ke lokasi event. Yang bestnyer, driver lori sesat. Haha. Nasib baik DDM Kak Ween cepat cepat guide dia balik.

Ajue pulak since most of my team tak dapat join, Ajue angkut anak anak sekali untuk bantu setup booth serta angkat barang. Yerla. Dah cuti sekolah kan. Daripada duduk rumah tak buat apa, jom ikut Ajue.

Lepas tu upah dinner besttt tomyam serta lamb chop. Janji happy, gethu!!

Okiessss, jom kita layan gambar pulak kay.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image