Glam Awards for September’s Achievers

Alhamdullilah, hari yang dinantikan telah tiba. Akhirnya setelah sekian lama mengambil masa untuk melahirkan seorang leader iaitu rakan kongsi DSM, pelbagai dugaan dan cabaran yang Ajue hadapi.

Business ni bukan sekadar nak melihat berapa bulan atau berapa tahun nak naik pangkat tapi berapa lama seseorang tu boleh bertahan. Ada yang tak sampai setahun dah pon give up. Ada jugak kdep on doing walaupon dah ada kerja tetap tapi sebab happy dengan perjalanan business akan terus kekal. Ada jugak yang dah naik DDM tapi give up sebab alasan alasan tertentu.

Bagi Ajue, memang dah lama sales melebihi syarat DDM tapi sebab Ajue takde wakil DSM. Namun Ajue tak pernah putus asa, Ajue teruskan jugak perjuangan sebab percaya dengan apa yang Ajue buat ni, rezeki Allah serta tangan tangan yang memerlukan bimbingan serta bantuan Ajue. Malah tak pernah rasa menyesal atas pilihan Ajue ini.

DSM yang pertama dalam group Ajue ialah DSM Farouk. Seorang anak muda yang tak pernah kenal erti putus asa serta berhati cekal dalam mengharungi pelbagai dugaan dalam perjalanan business beliau. Bayangkan seorang guru English di Kota Tinggi Johor sanggup berulang alik ke TTDI untuk menghadiri GLAM sejak awal tahun ini membuahkan hasil yang sangat mengujakan. Segala cabaran berjaya beliau tepis demi mencapai impian serta cita cita beliau.

Kagum dengan sifat beliau dan tak mustahil beliau berjaya mencapai pangkat DSM hari ini. Tahniah DSM Farouk.

Kebetulan rewards yang CDM Hanis Haizi war warkan sempena bulan kelahiran beliau, Ajue menyahut cabaran untuk meraih sebanyak mungkin awards bagi kumpulan Galaxy Team. Dan terima kasih jugak tak terhingga keoada mentor serta leader Ajue yang tak henti henti menarik tangan Ajue serta menunjukkan jalan bagaimana untuk mencapainya. Tanpa beliau mustahil Ajue mencapai semua ini.

Dan, ukuran kejayaan bukanlah terletak pada seseorang sahaja. Tanpa gabungan kumpulan mustahil Glampreneurs mencapai sesuatu target yang telah ditetapkan. Ajue berbanyak berterima kasih kepada semua ahli Galaxy Team yang bersatu padu sama sama berusaha dalam busines ni. Tahniah semua.

image

Teruja dengan pengumuma dari CDM Hanis sehari sebelum Glam Awards, hati tak sabar sabar nak naik pentas 2 kali pada malam tu. Satunya untuk 100G awards dan satu lagi DDM awards. Dan Ajue jugak happy kerana dapat membawa DSM Farouk juga ke Gold Coast bulan February nanti. Alhamdullilah.

Dannnnn yang paling best ada surprise dari Galaxy Team. Mereka rupanya merancang sesuatu untuk Ajue tapi tersasul post gambar kat whatapps group. Nasib baik masa tu Ajue tak perasan apa apa lagi. Sehinggalah masa turn Ajue terima 100G, Anys datang kedepan sambil bawak belon belon. Dan kat barisan belakang ada gelombang biru ramai ramai berdiri pegang banner untuk Ajue. Wahhhh terharu sungguhhhh rasa masa tu. Thank you teammmmm sayanglaah you alllss muuahhhhh.

Rasa makin bersemangat sangat untuk membuat lagi dan lagi sales ratus ribu untuk bulan Oktober ni serta melahirkan lebih ramai DSM serta membawa lagi rakan kongsi ke Gold Coast, InsyaAllah.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Galaxy Retreats and O Group

Salam semua, apa khabar ???

Saya hebatm Glam hebat, Pasti hebat!

Haaaa inilah motto kami Glampreneurs. Hebatkan..

So, kali ni nak citer pasal O Group kedua Galaxy Team. Yang first sekali kami buat kat The Bens KLCC. Masa tu dengan CDM Hanis dan jugak CDM Raz. Tapi kali ni memandangkan CDM Hanis Haizi terpaksa berada di Sabah kerana pembukaan Glam Sabah disana, jadi Ajue sendiri yang take over the whole day session.

So, alang alang dah ramai Galaxy Team turun untuk Glam Awards malam sebelum tu, Ajue terus membuat keputusan untuk mengadakan sesi O Group kali ni. Dan sebagai tanda terima kasih Ajue kepada semua team, Ajue hadiahkan 3 buah apartments di Country Heights Resort sempena sesi O Group ini berlangsung di sana.

Sebagai members kepada timesharing Palace Vacation Club, Ajue dapat rate food and beverage dan bilik seminar yang berpatutan. Alhamdullilah semua team berpuashati dengan apa yang dihidangkan.

Next time boleh datang lagi ke sini sebab memang berbaloi sangat dengan pakej yang diberikan.

So, habis sesi menurunkan ilmu, kami celebrate semua yang hadir dengan hadiah yang tak seberapa dari Ajue ni. Diharapkan semua suka dengan gift tersebut yer. Nanti boleh guna masa buat sharing kay.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Karnival Fiesta SK 24

Salam semua,

Hari ni masuk hari ke lapan bulan Oktober. Kejap jer masa berlalu kan. Lagi sebulan lebih sekolah nak tutup dah. Macam baru jer bukak sekolan awal tahun dulu kan. Haishhhh masa ibarat emas, kalau tak dimanfaatkan secara betul kita akan didalam kerugian, betul tak..

Ok, cakap pasal sekolah, hujung minggu baru ni iaitu 2 hari lepas telah berlangsung satu acara karnival bagi tujuan mengutip dana PIBG dan sebahagiannya untuk menampung perbelanjaan kos membina surau sekolah.

Karnival ini berjaya membuat kutipan sebanyak RM70k lebih. Alhamdullilah cuaca baik mengiringi sepanjang acara berlangsung.

Kalau 3 tahun lepas Karnival seumpamanya telah menjemput maskot Upin Ipin sebagai tarikan utama kanak kanak, tahun ni kita bawak watak Boboiboy pulak. Ajue sendiri yang menguruskan kedatangan maskot Boboiboy tu.

Dan pada kali ini, Karnival Fiesta SK24 telah dirasmikan oleh Tun Haji Ghazali, pengarah PPD sendiri.

Kepada yang berjaya membuat kutipan diucapkan berbanyak terima kasih atas usaha murni kita semua demi sekolah SK24 yer. Akhir kata, buatlah yang terbaik sayangilah sekolah kerana disinilah anak anak kita menimba ilmu serta pengalaman yang tak mungkin dapat mereka lupakan apabila mereka dewasa kelak.

Syabas SK24!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Glam night out and pyjama party

Salam Korea lagi,

Kalau trip ke Guangzhou lepas Ajue sempat sekali jer night out dengan glampreneurs yang lain. Iaitu dengan CDM Adibah, DDM Dr Hasbi, Photographers Hafiz dan KK keluar cari food. Kami nak makan mi tarik. Hehehe sungguh nostalgia malam tu. Boleh baca entry lepas kalau nak tahu hahahaha

So, trip Korea kali ni setiap malam kami keluar. Saja nak rasa kehidupan orang orang Korea waktu malam. Kami ditemenai oleh CDM Hanis lagi. Bestttt sangat dapat rapatkan diri dengan pemimpin. Banyak kata kata nasihat, motivasi, tips serta perkongsian pengalaman pahit manis, yang beliau telah lalui selama ini. Semua tu Ajue akan jadikan pegangan serta pedoman dan penguat semangat untuk terus mengharungi perjalanan yang masih panjang ini. InsyaAllah.

Ada satu malam tu kami nak kena habiskan makanan yang kami bawak ke Korea. So, ada lah idea datang buat pyjama party. Lawak laaaa . Sampaikan CDM Hanis sendiri pon join sekali pakai pyjama hotel hahahhaa

Makan maggie sebab nak habiskan stock. Syokkkk giler. Sungguh tak dapat dilupakan. Terus azam dan semangat makin membuak buak nak bawak seramai mungkin business partners ke Gold Coast nanti. Dengar kata trip nanti bukan February tahun depan. Tak sabarrrrrr rasanya.

Orait, apa apa pon jom lihat lah kami enjoy setiap malam. Nak join kami tak nanti kat Gold Coast???? Boleh contact Ajue kay. Ajue boleh tunjuk jalan macamana nak qualify Gold Coast.  PM Ajue kay. 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Raya Gathering G n G ex SHAMS

Salam raya,

Alhamdullilah berjaya jugak akhirnya geng geng GnG mengadakan pot luck Raya kat rumah Ajue pada 31 Ogos 2013 baru baru nih. Walaupon hujan lebat mencurah2 membasahai bumi namun sejurus selepas asar keadaan kembali terkawal. Hujan yang lebat tadi pon berhenti maka kami dapatlah menghidupkan api tempat unyuk BBQ.

Terima kasih tak terhingga kepada semua yang sama sama menjayakan gathering raya kami kali ni. Walaupon Selanhor dan seluruh Shah Alam dilanda krisis air kerana penumpahan minyak diesel di sungai selangor,  namu kami tak berputus harapan untuk meneruskan jugak aktiviti kami yang telah lama dirancang.

Masing masing bawak makanan untuk dijamukan serta air minuman sendiri. Ajue just sediakan tempat serta  BBQ. Dan takmlipa juga penyumbang hadiah lucky draw daripada geng geng Gedix. Happyyyynya pada hari tu rasa tak nak bagi orang balik sebab tak puas kami bercerita kisah kisah lama, kerjaya sekarang serta aktiviti akan datang bagi menguatkan hubungan silratulrahim antara kami.

Okay, taknak ulas panjang panjang, jom layan gambar kay. Sorry tak boleh upload semua.. banyak sangat.

image

image

image

image

image

image

image

image
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
image

image

image

image
image

image

image
image

image

image

image
image

image

image

image
image

image

image

image
image

image

Open house Raya Encoral

Alhamdullilah tiap tiap tahun office lama Ajue iaitu Encoral Digital Solutions yg dulu ya nama ANSI mengadakan tumah terbuka kepada semua staf nya dan tak lupa juga kepada ex staff serta customers mereka. Dan Ajue takkan melepaskan peluang ini sebab disinilah office dimana tempat Ajue mula mula berkhidmat sebagai trainee dan seterusnya jawatan terakhir sebagai Project Manager setelah 5 tahun berada di sana.

Banyak pengalaman , kenangan suka duka pahit manis dalam sejarah hidup Ajue bersama Encoral dan Encoral jugaklah yang  mengiringi perjalanan hidup penuh berliku Ajue kira kira 15 tahun yang lalu. Malah semua staff Encoral jugak menjadi penguat semangat Ajue untuk teruskan kehidupan Ajue, terutamanya barisan managers dan jugak Ayahanda Encoral sendiri iaitu En Azman. Bila terkenangkan kisah lama mau berderai airmata ni tapi itu semua menjadikan Ajue lebih kuat menghadapi hari hari mendatang. Terima kasih Encoral, semua staff Encoral dan juga managers yang banyak membantu Ajue selama ini. Baik dari segi kehidupan malah juga pengalaman kerja terutamanya dalam bidang IT ini.

Tanpa pengalaman yang dikutip semasa di Encoral amatlah mustahil untuk Ajue sampai ke tahap ini.

So, taknak ungkit kisah lama lagi, yang penting Ajue amat bertuah kerana ada Encoral yang memberi 100% support pada Ajue dari dulu sampailah sekarang. Company lain ada jugak tapi hanya dengan Encoral saja Ajue melalui sejarah dalam hidup Ajue.

Jom, kita tengok gambar pulak yer.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

En Amin, Manager yang banyak mengajar Ajue tentang Sales, Project Management, Tender dateline dan lain lain pasal sesuatu project.

image

Inilah CEO Encoral, En Azman Hussin. Ayahanda kami di Encoral dulu. Aactually Ajue kenal Encoral masa Ajue belajar kat UUM lagi. Masa tu En Azman datang UUM bagi talk pasal Java. Kebetulan Ajue pon ambil subject tu dan Ajue menghadiri talk tu. Kagum dengan tajuk yang disampaikan dan Ajue terus berazam bila praktikal nanti Ajue nak buat kat Encoral. Ternyata impian menjadi kenyataan dan bermula dari praktikal lah Ajue terus ditawarkan menjadi staff Encoral. Syukur sangat sangat masa tu sebab tak perlu susah payah mintak kerja, tak perlu menganggur pon lepas habis UUM. Thanks En Azman!

Sambutan Aidilfitri oleh Dun Batu Tiga

Salam Raya 6,

Wahh apa tu. Yerla, kalau dah habis puasa sunat 6 syawal, lepas tu boleh la raya. Betul tak. So, jumaat lepas Ajue dah complete kan 6 hari puasa sunat bulan Syawal. Alhamdullilah.

Kebetulan pulak ada sambutan hari raya anjuran Dun Batu 3, YB Rodziah.  Ajue ambil kesempatan ni untuk berjumpa dengan YB sebagai tanda terima kasih YB terhadap sumbangan beliau kepada sekolah SK24 selama ini.

Kebetulan masa Ajue sampai tu, majlis diserikan lagi dengan kehadiran Datuk Seri Wan Azizah. Ajue sangat bertuah kerana dapat makan satu meja dengan YB dan jugak Datuk Wan Azizah. Banyak benda sempat sembang tentang sekolah, dan kebajikan anak anak di Seksyen 24 ni. Alhamdullilah.

Kesempatan itu jugak Ajue sempat bercerita tentang GLAM. Tentang usaha kami usahawan bumiputra terutamanya wanita dalam industri ini.

Dulu, masa masih bekerja di syarikat lama, Ajue suka sangat buat kerja kerja kebajikan macam ni, jadi ahli persatuan itu ini. Bantu masyarakat sekeliling, terutamanya masa depan anak anak kecil sekarang dengan pelbagai program motivasi, team building, kem remaja , klinik UPSR dan sebagainya. Tapi, disebabkan kekangan waktu bekerja banyak kali Ajue tak dapat join beberapa aktiviti.

Jadi, sekarang ni Ajue gunakan peluang yang dengan sepenuhnya, masa terletak ditangan kita untuk kita penuhi dengan sebaiknya. Seronokkan. Boleh buat macam macam sekarang ni. Seronok pulak buat kebajikan, walau tak dibayar satu sen pon tapi Ajue suka dapat menabur bakti dan hulurkan bantuan. Rasa dekat diri dengan masyarakat. Semakin banyak benda Ajue belajar erti kehidupan, semakin dekat diri dengan Allah. Bila merenung balik nasib segelintir masyarakat yang dalam kekurangan, kita rasa makin bersyukur dengan segala nikmat yang ada.

Kepada blog reader Ajue, jika membaca ni, kami warga sekolah masih lagi kekurangan dana untuk mendirikan sebuah surau untuk anak anak sekolah SK24. Jika ada yang ingin membuat sumbangan, boleh lah hubungi Ajue yer. InsyaAllah, Ajue akan pastikan surau ini terlaksana juga akhirnya. InsyaAllah….

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Semoga segala usaha kami seluruh warga PIBG SK24 mendapat keberkatan dan dirahmati olehNya.

Haritz birthday party

Salam raya.. yer la. Still bulan raya kan.

So, Ahad baru baru ni telah berlangsung majlis harijadi anak CDM Hanis Haizi.  Bertempat di ruman parents CDM Hanis Haizi iaitu kat Bandar Tun Hussein Onn, Cheras. Kami Glampreneur ramai ramai dijemput kesana memeriahkan lagi majlis.

Tapi Ajue tak stay sampai habis sebab ada lagi satu open house nak kena pergi kat TTDI dan jugak nak hantar Adlan balik asrama.

Masa majlis tu,  clown tu sempat panggil Adlan ikut aksi dia buat. Haha lawak laaa, Adlan ni pemalu orangnyer.

Jom kita tengok sekitar majlis tu

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Dan yang paling best dapat jumpa parents CDM Hanis. Kami pernah terjumpa semasa di Paris dulu. Masa tu tahun 2006. Rugi tak keep in touch sejak jumpa dulu, kalau tak dah lama kenal CDM Hanis kan. Tapi takper kalau dah jodoh nak jumpa balik sekarang pon itu semua kerja Tuhan kan. Dah memang ditakdirkan Ajue jumpa CDM Hanis balik melalui Business Network Marketing ni. Alhamdullilah. Syukur sangat sangat berada di bawah pimpinan beliau.

image

Ni masa kat Disneyland Paris.

image

Gambar ni pulak masa birthday party hari tu.

Glam Raya

Salam Glam Raya,

Alhamdullilah kelas pertama bulan Syawal dimulakan dengan jamuan raya untuk semua Glampreneur.  Masing masing bawak makanan sendiri. Ajue? Sudah tentu lah Mee Kari Special. Kali ni Ajue buat extra pedas gethu. Licinnn

Jamuan ni jugak memilih Best Woman Dress dan Best Man Dress. Happy dan bangga sangat bila Best Man Dress jatuh kepada Farouk,  dari team Ajue. Nak tengok baju apa Farouk pakai? Jeng jeng jeng…..

image

Baju melayu Teluk Belanga Johor, siap sampin lagi dan songkok. Caya lahhhh Farouk.

Lepas jamuan baru kami mula dengan kelas ilmu. Topik kali ni berkenaan dengan produk BVSM dan Pelan Marketing untuk BVSM yang bonus pertama bermula dengan hampir RM5k!!! Nak tahu bagaimana? Jom next glam kelas di Utara, iaitu di Hotel Seri Pauh, Permatang Pauh, Pulau Pinang pada 21 August.

Ajue akan jadi speaker pada malam tu. Datang ramai ramai kay, nanti Kami Glampreneur akan tunjukkan cara bagaimana nak qualify melancong ke Gold Coast secara FREE dengan bonus petama RM5K gethu.

Jom kita layan gambar sekitar raya glam.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Edisi Raya Reunion SHAMS

Salam reunion raya…

Perancangan awal oleh para seniors kini menjadi kenyataan. Kami selalu berjumpa discuss apa saja aktiviti yang boleh dilakukan seperti tabung khairat kematian, ziarah guru guru kami, dan sebagainya. Semuanya bermula dengan initiative Abang Lokman, senior Ajue masa sekolah menengah dulu.

Acara terbesar kami rancang ialah gathering raya besar besaran semua batch sejak SHAMS ( Sheikh Abdul Malek School )ditubuhkan. Semua batch dijemput hadir. Iklan juga turut diwarwarkan melalui radio, surat khabar , facebook, instagram dan blog.

Malah ada dikalangan senior kami yang menjadi YB di Terengganu. Kagum dengan mereka.

Dan pada hari raya keempat sejarah telah tercipta. Seramai lebih kurang 400 orang bekas pekajar SHAMS telah berkumpul di Dewan Sekolah kamk untuk sambutan hari raya kami disertai dengan beberapa orang  cikgu serta bekas pengetua kami. Ada yang datang jauh dari segenap pelusuk negara demi perhimpunan raya terbesar ini.

image

Masuk paper lagi…

Ajue bertugas di meja pendaftaran bersama isteri Abang Lokman, iaitu Nor.

image

image

image

Antara guru guru kami yang pernah mengajar kami selama di sekolah …

image

image

image

Jom kita tengok sekitar gathering terbesar hari tu…

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Semasa majlis berlangsung, kami juga sempat membuat kutipan tabung khairat kematian bekas pelajar yang telah meninggal dunia. Dan kebetulan pulak salah seorang keluarga arwah merupakan sedara Ajue, jadi sumbangan terus disalurkan pada keluarga arwah. Semoga usaha murni ini dapat diteruskan hingga ke generasi seterusnya dan ikatan silratulrahim dapat dieratkan antara kami kekuarga SHAMS, insyaAllah.

image

image

image

image