Preparation for many occasions

 

 

 

 

 

 

 

 

AsSalam semua,

 

Lama sungguh tak update blog. Dah berkulat kut blog nih. So, sebelum jadi bertambah kulat lapuk (ada ker istilah ni??) meh kita update sikit deh.

Okey.. Ajue sekarang tersangat amat busy dengan persedian beberapa perkara penting dalam Oktober dan November ini. Pertamanya, Hari Perasmian Surau sekolah yang di bawah projek PIBG. Alhamdullilah surau kami dah siap sepenuhnya dan sudah pon digunakan oleh pelajar pelajar sekolah terutama Tahun 6. Jadi kami PIBG amat berbesar hati dan sukacitanya ingin mengadakan perasmian serentak dengan Majlis Doa Selamat sempena persaraan Guru Besar sekolah SK 24 nanti.

Tarikh yang dipilih ialah 11 Oktober 2014. Jadi sudah tentulah pelbagai persiapan perlu kami lakukan kerana kami juga menjemput VVIP penyumbang projek Surau, dan juga istimewanya kepada semua ibu bapa yang telah lama memberikan sumbangan sejak 5 tahun sebelum ini. Sudah tentu hari bersejarah itu nanti mereka akan diraikan oleh program PIBG ini.

Keduanya, Shahril akan berangkat ke Riyadh dalam Oktober jugak, beberapa hari lepas hari Perasmian Surau SK24. Again, tugas Ajue untuk pastikan segala persiapan dan kelengkapan dikemas kini. Tambah lagi insyaAllah Ajue dan anak anak akan menyusul kemudian awal tahun depan. Jadinya….. rumah, kereta.. sekolah anak anak dan yang penting perjalanan business Ajue nanti kena diatur rapi. Timeline Ajue setiap hari dipenuhi dengan semua aktiviti ini.

Ketiganya, proses jualbeli rumah Ajue yang dekat Ampang sudah masuk fasa terakhir. Kalau ikutkan jadual Ajue kena serah kunci rumah hari ni. Tapi memandangkan beberapa perkara dari pihak lawyer belum selesai maka terpaksa lah Ajue tunggu lepas Raya Haji nanti. InsyaAllah kalau dah rezeki tak kemana cuma masa saja yang menentukan.

Keempat, peperiksaan besar UPSR dan PT3. Semua tahu kan, UPSR tahun mencatat sejarah kerana ada peperiksaan ulangan. Mudah mudahan anak anak Ajue seramai lebih kurang 200 orang menemui kejayaan yang besar dan tabah menghadapi dugaan ini. PT3 pula berkenaan dengan anak sulong Ajue. Persiapan serta persediaan pon Ajue haruslah ambil berat terhadap beliau. Bermula 12 Oktober nanti. Lepas tu Adlan bercadang untuk habiskan 30 juzuk hafazan beliau sebelum berangkat ke Riyadh January depan.

Okay, tak nak panjang panjang kali ni. Nanti kita sambung lagi yer. BTW, gambar dibawah sebahagian dari persiapan dan aktiviti Ajue bagi semua projek diatas. Harap dipermudahkan segala urusan serta mendapat keberkatanNya. InsyaAllah

 

 

 

image

 

 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 

10697333_10153131025457506_8381260346779927751_o

 

10632672_10153127408872506_6173178651770140044_n

 

 

Family gathering at The Mines Wellness Hotel

 

 

Alhamdullilah, berjaya jugak redeem  4 bilik kali ni. 2 bilik adalah dari entitlement tahun lepas dan 2 bilik lagi dari tahun ni. Ada 2 lagi sebenarnya tapi nantilah bila ada masa Ajue redeem lagi.

Hotel ni Ajue dapat free nights 4 malam setahun sejak jadi members kat TCM since 2010 lagi. Dah lama plan nak bawak family bercuti tapi ada jer halangan. Since tak lama lagi Shahril nak berangkat dah so Ajue ambil kesempatan ni untuk kumpul adik beradik spent time sama sama. Mana tahu lepas ni dah tak berpeluang lagi kan.

IMG-20140820-WA0029

 

IMG-20140814-WA0035

 

So, 4 bilik untuk 3 keluarga. Tinggal adik bongsu saja lagi yang jauh di Doha tak dapat join kali ni. InsyaAllah ada 2 malam lagi tu reserve untuk dia. (kalau dia balik tahun depan dan tak gi mana mana la)

Ajue purposely ambil bilik mengadap pool supaya senang nak terjun kolam. Since budak budak ramai kan. Memang berbaloi la sangat.

Mak Ajue datang dari Terengganu dengan adik Ajue. Siap bawak satay lagi. Malam tu kami bakar satay . Kakak Ajue bawak nasi goreng. Ajue sediakan nasi impit dan air. Nasib bawak bibik sekali tukang kemas.. hehe. Malam tu kami sembang sampai tengah malam bercerita macam macam. Alhamdullilah semua seronok. Lepas ni teringin nak picnic kat padang pasir pulak ramai ramai… hmmmm

 

 

 

wpid-img-20140830-wa0066.jpg

 

wpid-img-20140830-wa0070.jpg

 

wpid-img-20140830-wa0069.jpg

 

wpid-img-20140830-wa0066.jpg

 

wpid-img-20140829-wa0029.jpg

 

20140829_210416

 

IMG-20140829-WA0030

 

IMG-20140829-WA0050

 

IMG-20140829-WA0051

 

IMG-20140829-WA0052

 

 

IMG-20140829-WA0053

 

IMG-20140829-WA0054

 

IMG-20140829-WA0055

 

IMG-20140829-WA0056

 

IMG-20140829-WA0057

 

IMG-20140829-WA0059

 

IMG-20140829-WA0061

 

IMG-20140829-WA0062

 

IMG-20140829-WA0065

 

IMG-20140829-WA0066

 

IMG-20140829-WA0067

 

IMG-20140829-WA0068

 

IMG-20140829-WA0069

 

IMG-20140829-WA0070

 

IMG-20140829-WA0072

 

IMG-20140829-WA0074

 

IMG-20140829-WA0081

 

IMG-20140829-WA0088

 

IMG-20140830-WA0021

 

IMG-20140830-WA0022

 

IMG-20140830-WA0024

 

IMG-20140830-WA0025

 

IMG-20140830-WA0035

 

IMG-20140830-WA0036

 

IMG-20140830-WA0037

 

IMG-20140830-WA0038

 

IMG-20140830-WA0039

 

IMG-20140830-WA0040

 

IMG-20140830-WA0041

 

IMG-20140830-WA0042

 

IMG-20140830-WA0043

 

IMG-20140830-WA0044

 

IMG-20140830-WA0045

 

IMG-20140830-WA0046

 

IMG-20140830-WA0047

 

IMG-20140830-WA0053

 

20140829_165607

 

20140829_210433

 

20140829_210511

 

IMG-20140829-WA0060

 

IMG-20140830-WA0049

 

IMG-20140830-WA0054

 

IMG-20140830-WA0065

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trip Utara Cuti Sekolah

Salam cuti sekolah semua…

IMG-20140610-WA0103

IMG-20140610-WA0102

IMG-20140610-WA0100

 

IMG-20140610-WA0101

 

IMG-20140610-WA0099

IMG-20140610-WA0096

 

IMG-20140610-WA0095

 

IMG-20140610-WA0091

 

IMG-20140610-WA0090

 

IMG-20140610-WA0088

 

IMG-20140610-WA0084

 

IMG-20140610-WA0082

 

IMG-20140610-WA0080

 

IMG-20140610-WA0078

 

IMG-20140610-WA0075

 

IMG-20140610-WA0073

 

20140610_223616

 

20140610_223546

 

20140610_223455

 

20140610_215139

 

20140610_214808

 

20140610_214400

 

20140610_214201

 

20140610_213311

 

20140610_213137

 

20140610_205156

 

20140610_205124

 

20140610_205114

 

20140610_205048

 

20140610_164700

 

20140610_102749

 

20140610_084419

 

20140610_083559

 

20140609_210119

 

20140609_210100

 

20140611_184712

 

20140611_184505

 

20140611_132925

 

20140611_123450

 

20140611_114029

 

20140611_101458

 

20140610_231030

 

20140610_223705

Karnival Pandu Puteri Putrajaya

Salam all,

Ajue dapat tahu ada booth sempena Karnival Pandu Puteri dah last minit. Punya lah pikir apa la barang nak letak yer. Nak jual apa nih. Sampai nyaris nak beli tiket flite pergi Dubai ambik Abaya. Kebetulan pulak Ajue beli 2 3 helai masa transit kat sana. Memang dah tahu tempat nak ambik la. Last last bila discuss dengan adik Ajue kat Doha, kami buat keputusan jual Abaya Doha jer.

Tu pon collaborate dengan kawan adik Ajue yang baru balik dari Doha.

Alhamdullilah sambutan luarbiasa daripada pengunjung di situ. Booth tu Ajue share dengan kakak kakak Ajue serta sepupu Ajue. Kakak Ajue letak telekung lycra. Alhamdullilah laku jugak lah telekung dia. So, sesaper yang berhajat nak beli tudung Lycra sila sila lah contact Ajue kay.

Sepupu Ajue pulak jual Cafe 7. Siap Duta Cafe 7 lagi datang turun padang mempromosikan produk diorang. Sedapppp kopi dia. Boleh turunkan berat badan lagi. Lepas ni tiapkali Ajue bukak booth, sepupu Ajue akan bersama sama dengan Ajue. So, jangan risau kalau tak sempat nak rasa kopi tu, hujung minggu ni masa OMGFest kat SACC kami buat jualan lagi. Datang yer!!

Okay, nak jadikan citer, princess Ajue, si Sofea Anis pon teringin nak menjual. Since Ajue ada lagi stok cover henpon yang belum habis terjual, Ajue biarkan dia jual. Laku la jugak… pandai anak dara ku!

Booth ni forst time bagi kami sekeluarga. Semua turun padang. Sejak dari rumah lagi dah cuba pasangkan railing dan mannequinn. Adlan pon seronok nak gantung gantung Abaya. Anak anak buah Ajue pon sama naik tolong. Syokkkk sangat. Jadi kalau kami nak makan ker, solat ker, tak risau sebab ramai yang boleh jaga booth.

20140605_145839

20140605_145833

20140605_145245

20140605_145242

20140604_203857

20140604_185727

20140606_104723

20140606_095756

20140606_095729

20140606_095714

20140607_122418

20140607_121812

20140606_153139

20140606_153136

20140606_134558

20140607_133019

20140607_132955

20140607_142550

20140608_102508

20140608_101642

20140607_153525

20140607_152550

20140607_143445

20140608_120314

20140608_115618

20140608_104046

 

Both kami dimeriahkan lagi dengan kehadiran VVIP pada hari perasmian. Tak lain dan tak bukan Datin Seri Rosmah Mansor. Ramai lagi VVIP lain, seperti Bonda saudara Sultan Mizan, Terengganu. Serta kerabat diraja Selangor dan Perak. Masuk TV ker? entahlah. Tapi ramai jer cameraman serta wakil media yang ada pada hari tu.

20140608_103232

20140608_103229

20140608_103223

20140608_103332

 

Apa pon, kami banyak menimba pengalaman baru. Selalunya Ajue buat online business. Ada client order, bank in duit. Ajue pos barang. Tapi kali ni direct selling. Err maksud Ajue. Offline . Terus dapat cash masa tu. Anak anak pon seronok jugak sebab merasa sendiri hasil tangan masing masing. Best ooo business! Alhamdullilah…

 

LondonParisTrip : Geneva dan Montreux

 

 

20140519_142334 (1)

 

Salam all,

Entry kali ni agak berat sikit. Bukan apa, berat nak loading kut sebab banyak gambar gambar yang akan membuatkan anda semua teruja, tersentap, terkedu, terkesima, terpegun gethu.. percayalah!! (mood syok sendiri ngeee)

Actually ni tak termasuk dalam agenda LondonParisTrip. Tapi disebabkan Anne nak sangat pergi Switzerland. Nak ambik gambar golek golek atas bunga. Nak tengok gunung yang ada snow. Nak tengok Alps, katanya. Maka untuk memenuhi permintaan Anne, akhirnya kami tiba juga di bumi Switzerland iaitu bukan setakat Geneva, malah terus naik ke Montreux lagi.

Train kami dari Paris, Gare du Lyon jam 7 pagi direct ke Geneva. Kami terpaksa turun dari apartment seawal 5 pagi untuk catch train dari Paris Disney yang bermula beroperasi pada jam 5.30 pagi. Terus ke Gare Du Lyon dalam 45 minit jugak. Sampai jer kat Lyon, terus cari tempat nak simpan luggage kami sebab tak kan nak angkut semua ke Geneva, kan. Kami naik TGV Duplex sorang dalam 170Euro. Train ni double decker operated by TGV.  Oh ya sebelom terlupa since kami request taxi seawal pagi, driver tu caj 20Euro.

Locker untuk simpan barang ada dekat exit tunggu taxi. Satu hari 9.50 Euro. Memandangkan luggage kami banyak, so ambil 2 locker besar boleh muar 2 luggage yang saiz paling besar. Sempat jugak beli breakfast untuk makan dalam train kat cafe train station tu. Murah jer, dalam 14.75 Euro untuk 2 orang.

So, perjalanan dari Lyon ke Geneva mengambil masa kira kira 3 jam disajikan dengan keindahan pemandangan yang amat cantik. Bermula dengan rumah rumah kampung, lepas tu gunung ganang serta tasik yang paling cantik di dunia. MasyaAllah.. SubhanaAllah.. maha suci tuhan yang menjadikan sekelian alam. Dah lama jugak sebenarnya Ajue sendiri teringin nak travel by train macam ni. Dulu pernah la buat SummerTrip Italy dari Zurich ke Milan tapi tak secantik pemandangan trip kali nih. Tak sempat nak tidur pon sebab terpukau dengan keindahan sekeliling.

Sampai jer kat Geneva, terus cari Tourist Information sebab kami belum ada bilik lagi untuk stay malam tu. So kami pilih untuk stay dekat dengan area train jugak sebab esok senang nak balik semula ke Paris. Hotel kami stay tu berharga 150CHF untuk 2 orang. Siap ada breakfast kat bilik lagi… walllaaaa!!

Lepas check in, kami siap2 turun balik ke tempat tunggu bas. Bas kat Geneva FREE seab dah bundle sekali dengan sewa hotel. Bestt tak???? Of coz laaa

Kami naik bas menuju ke cable car untuk naik atas gunung. Staff kat tourist info tu cakap kalau naik cable car ni boleh tengok seluruh Geneva. Wow!! Actually yang menariknya disini, cable car ni dalam kawasan France. Tempat tu nama dia Saleve. Betul betul boarder dengan Swiss. Dan yang bestnya matawang dia dalam Euro. Fenin jap. Since kami ada duit swiss, so bayar pon ikut rate CHF la, iaitu 28.20CHF untuk 2 orang.

Pemandangan kat atas puncak cable car? Superb!!!! Tak percaya? jom tengok gambar.

20140519_142833

 

20140519_143043

 

20140519_143101

 

20140519_102730

 

20140519_115815

 

20140519_115825

 

20140519_134554

 

20140519_135121

 

20140519_135129

 

20140519_140101

 

20140519_140407

 

20140519_141919

 

20140519_142055

 

20140519_143224

 

20140519_150327

 

20140519_151751

 

20140519_142234

 

20140519_142253

 

IMG_20140519_070416

Oh ya , lupa nak bagitahu.. bilik tu takde toilet. Masa mula mula book, dia kata tolet at corridor. errrrk!! camaner tuh. Rupanya, shower jer ada dlm bilik. Kalau nak buang air kena keluar sebab dia share dengan guest lain. Ok laaa . Bukan jauh pon. Keluar bilik jer terus nampak toilet. dan lagi satu, nampak tak signboard menu minuman kat gambar atas tadi. Semua dalam Euro kan. Kami sempat beli air untuk hilangkan dahaga. Nak jadikan citer. masa tu Ajue hypo. Terus amik coke satu tin. Lega….

So, lepas turun dari cable car rasa macam tak puashati selagi tak jumpa gunung alps ada snow. Kami patah balik ke train station, masuk kat kaunter tu tanya. Kemanakah patutu kami pergi dalam masa yang setengah hari ni. untuk nak tengok alps dan bunga bunga yang cantik. Terus staff kat situ cakap better pergi Montreux. Sebab nak lagi cantik ada cuma takut tak sempat nak balik sebab train nak balik ke Geneva tak de sampai malam. Silap silap kena tido sana. So, taknak ambik risiko. kami terus ambik train return ke Montreux. Harga dia 58CHF seorang. Not bad la kan. So, Montreux here we come!!

20140519_175551

20140519_184716

20140519_184730

20140519_184826

20140519_184911

20140519_184948

20140519_185050

20140519_172404

20140519_172127

20140519_172248

20140519_165810

20140519_171851

20140519_161015

20140519_165516

20140519_151244

20140519_151459

20140519_151506

20140519_185119

20140519_185348

20140519_185416

20140519_185416

20140519_185502

20140519_185609

20140519_185045

 

Teruja tak???? Memang la kannn. Kami yang kat sana masa tu macam tak nak balik Paris. Nak stay sana sampai tua sampai pencen. Mlalah mood berangan serta simpan cita cita tu nak beli rumah kat Momtreux. Sebab tengok mostly couple tua tua pon happy jer kat sana. Tenang nya hidup diorang. Pakat dengan Anne, jom kumpul duit nak. Lepas pencen kita tinggal sini. Rumah kecik pon jadi la. Dalam hati kami tak henti henti ucapkan SubhanaAllah… cantiknya alam ini ciptaan tuhan. Alhamdullilah kami diberi peluang untuk sampai ke sini.

Tengah berjalan tu, perut agak bernunyi jadi kami singgah kat cafe situ order pizza mozarella. eh silap, bukan pizza tapi Pasta lasagna. Sedapp nyer cheese diaaaa. Sampai licin kami makan. tak mahal pon, dalam 29.50CHF jer

Actually tiket yang kami ambik boleh naik train suka hati kami waktu jam berapa. Dia ada last train sampai 10 malam kut. so, bila dah puas jalan jalan, kami ambik yang jam 6 petang. Sampai Geneva dalam 8.45 malam. Terus balik hotel untuk rehat.

Esokmya pulak, since train kami balik ke Paris daam jam 11 pagi. So sempat lagi pusing Geneva nak tengok Faountain tertinggi di dunia. Nasib kurang baik sebab semalam dia pasang. Hari nak balik tu tak on la pulak. So kami pusing tasik Geneva jer. Sambil nak ambik gambar dengan Broken Chair, trademark Geneva.

20140520_065617

20140520_084444

20140520_084650

20140520_084758

20140520_081918

20140520_081935

20140520_082045

20140520_082245

20140520_085622

20140520_085806

20140520_085841

20140520_090802

20140520_090821

20140520_082259

20140520_082407

20140520_095004

20140520_091140

20140520_091252

20140520_091405

20140520_091444

20140520_084942

20140520_085132

20140520_112318

20140520_095427

20140520_091651

20140520_091720

Camera 360

 

Okay… time to go back to Paris sudah. anne sempat lagi beli Cherry fresh kat situ. Oh ya Ajue terberkenan dengan jam swatch kat Geneva tu. Katanya boleh buat diving dan yang Ajue beli tu latest collection dia. Cantik tak???

Orait….sehingga berjumpa lagi dalam entry seterusnya. Paris dan Dubai on the way to Malaysia. Bye!!!

20140520_110710

20140520_111127

 

Kids at KPJ Damansara

Salam all readers,

Dah lama sangat Ajue tak update blog. Jadual pack sangat since last month. Hari ni baru sempat nak update dan InsyaAllah niat nak update semua at least 10 entries nih. Gigihkan diri serta kuatkan semangat yer AjueRashid.. hehe

Okay, pada 9 May lepas, Anis sakit perut dan demam panas. Pagi tu dah bagi makan ubat. Then Ajue keluar breakfast dengan kakak kat Seksyen 10. Tengah makan tu bibik call cakap Anis panas sangat. So terus balik rumah nak bawak pergi klinik. Nak jadikan cerita, hari tu hari Jumaat. Semua klinik kat Seksyen 24 ni tutup la plak sebab solat jumaat kan. Kalau tak silap dah dukung Anis pergi 3 klinik kut. Lama punya tunggu baru la sorang doktor perempuan sampai kat Klinik Medivron Seksyen 18. Doktor tu mintak maaf sebab lambat. Jalan sesak susah nak masuk Seksyen 18 sebab kereta banyak parking tengah jalan. So, okaylah.. Ajue faham.

Masa ambik temperature Anis dah 39 celcius. Tinggi sangat. Doktor buat surat refer pergi KPJ Selangor kat Seksyen 20 sebab bila tekan perut dia Anis kata sakit. Risau takut apendiks jer. Anis masa tu dah tak larat nak berjalan so Ajue dukung jer dia. Sampai kat KPJ terus bawak masuk kat A&E.

Hanya sorang jer nurse kut yang datang ambik suhu dan masuk ubat kat bontot. Lama jugak tunggu doktor datang. Katanya dokor pakar hanya datang kalau warded. Pelik jugak, habis saa nak tengok Anis nih?? Masalahnya kat KPJ Selangor semua ward dah full. Ajue kena cari hospital lain. Mak aiii. takkan kut ramai yang sakit. So mula lah episod calling2 semua hospital yag dekat. DEMC, SALAM, KPJ Kelang, Sime Darby semua FULL!! Astahgfirullah….

Yang ada cuma KPJ Damansara. Tempat Anis lahir. So diorang dah reservekan satu bilik untuk Anis. Ajue balik rumah kejap, siapkan pakaian dia sebab bajet nak kena warded dah ni. Tengah on the way sekolah Seksyen 24 call cakap Afiq pon demam panas sangat, suruh datang ambik bawak balik. Dugaan sungguh masa tu…

So, patah balik masuk sesyen 24 pergi ambik Afiq. Memang panas sangat. Nasib baik Ecah ada boleh tolong dukung Afiq.

Sampai KPJ Damansara terus letak kat wheel chair tolak pergi A&E. Alhamdullilah Anis dan turun temperature dia tapi Afiq lagi tinggi 39.9 celcius. Kat sini sangat cekap. Lagipon dua dua rekod Anis dan Afiq ada kat sini, so senang la nak trace history diorang. Doktor kat A&E pon cepat.

Dugaan lagi bagi kami sebab bilik yang Ajue nak tu dah ada yang ambik. Lagipon tu bilik single, sedangkan Ajue ada dua anak nak kena warded. Doktor cakap stay kat A&E jer senang ramai yang boleh monitor. So, kami lepak kat situ sampai suhu Afiq turun. Dah lembik sangat sangat dua dua nih. Mana tak, dengan demam panas nya, muntah sampai 6 7 kali sorang. Sakit perut lagi sebab tak makan. Sedih sangat tengok.

Teringat Ajue masa diorang masih baby lagi dah pernah terkena macam nih. Masa tu anis baru setahun lebih. Afiq 5 bulan kut. Sama jer sakitnya.. berak, muntah dan demam panas. Masuk ward pon dua dua sekali kat KPJ Damansara.

Kalau tak silap Ajue tunggu sampai jam 10 malam baru doktor kata boleh bawak balik. Lagipon ward full. Kalau tak full memang dah kena warded hari tu. Hairan pulak kenapa sebesar besar hospital katil semua full. Rupanya yang dimaksudkan full tu ialah ward kanak kanak yang mempunyai simpton sakit yang sama. Means diorang ni tak boleh bercampur dengan pesakit lain sebab dikhuatiri berjangkit. Betapa ramainya kanak kanak yang sakit macam ni masa tu. Ward lain ada, tapi ward orang dewasa. Dan takde yang boleh muatkan dua orang sekali. Oooo baru faham.

Alhamdullilah suhu dah turun harapnya tak naik lagi dah lepas nih. Oh ya, Anis siap buat stool test untuk check najis dia. Sebab dia berak berak banyak kali. Alhamdullilah jugak tiada virus berbahaya dikesan.

 

20140509_125853

20140509_132746

IMG-20140509-WA0039

 

IMG-20140509-WA0040

 

IMG-20140509-WA0041

 

IMG-20140509-WA0042

 

IMG-20140509-WA0045

 

IMG-20140509-WA0062

 

IMG-20140509-WA0064

 

IMG-20140509-WA0069

 

IMG-20140509-WA0071

Sunway Lagoon school holiday

 

 

 

Salam semua… salam mood cuti sekolah.

 

Ok kali ni Ajue nak citer pasal Sunway Lagoon. Acyually sejak balik dari Gold Coast, hari hari dok citer kat anak anak pasal roller coaster sana bestt. Memang hebat dari yang pernah kami pergi sebelom ni, seperti di USS Singapore, Times Square, Disneyland Paris dan Walt Disney Studio Paris serta Disneyland Hong Kong. Korea pon ada theme park. yang tu Ajue pergi tak bawak anak anak sebab pergi dengan Hai O kan.

Jadi, alkisahnya, anak sulung Ajue ni, si Adlan nak sangat naik roller coaster. Memandangkan  cuti kali ni singkat jer, so pergi yang paling dekat la, iaitu Sunway Lagoon.

Masa Ajue kecik dulu pernah datang sini dengan sepupu sepupu Ajue. Masa tu theme park tak banyak macam sekarang. Paling serik naik ialah kapal besar tu. Sampai termuntah naik. Sebab tu kali ni Ajue tak berani naik. hehe

Tapi suruh anak anak naik bagi pengalaman kat diorang.

So, Sunway Lagoon ni ada 5 parks. Water, Amusement, Scream, Wild Life dan Extreme Park. Satu tiket boleh masuk semua. Tapi ada certain attractions kena bayar asing macam Bungy Jumping, G Force X, Go Kart dan Paintball. Yang ni semua Ajue tak masuk la. Sebab tak berkenan pon. Lagipon anak anak dah seronok main yang lain lain.

Kami pergi Amusement Park dulu. Kat sini Ajue dan anak anak main Roller Coaster. Lepas tu Adlan dan Aisyah naik Pirate Ship 360 degree tu. Ada space ship, river boat yang sikit basah kalau naik tu jugak. Fun la kat sini.

Lepas tu masuk Wild Life sebab Anis nak jumpa Gibbon, OK. hmmm kat sini ada tiger yang besar, lagi besar dari yang ada kat zoo rasanya.

Aisyah dapat jugak tangkap gambar dengan burung merak yang sedang kembangkan ekornya. Cantik sangat. Ada panther jugak. Garang tau. Nak ambil gambar dia pon takut. Kena hati hati jangan hulurkan tangan nanti dia ngap.

OK, lepas tu lalu Scream Park dan Extreme Park terus ke Water Park. Nak masuk rumah hantu kat Scream Park tapi si Apiq pulak takut. apa daaa. Penyudahnya kami semua skip jer.

Water Park ni kami mulakan dengan 5D show.Best jugak show ni, habus basah kuyup semua. Show ni sebijik macam 7D kat Gold Coast cuma roller coaster kat Gold Coast lagi thrill. Aishhh asyik teringat GC jer…

Kami habiskan masa kat Water Park sampai tutup sunway Lagoon ni.

Oh ya, kalau ada sesiapa yang berhajat  nak masuk Sunway Lagoon, sila bawa towel dan alatan mandia sendiri yer. Sebab kat sana hanya ada toilet dan shower jer, Locker ada, dont worry. Boleh simpan bag dan barang barang lain.

Ajue amik family pakej, So dapatlah picnic set. Makanan untuk 6 orang serta air minerals, tikar plastik 2 bidang serta bakul comel. Worth la dengan harga dia.

Balik rumah, semua pengsan sampai pagi. Hahaha penat tu!!

wpid-20140325_115919.jpg

wpid-20140325_115935.jpg

wpid-20140325_121046.jpg

wpid-img-20140325-wa0057.jpgwpid-img-20140325-wa0058.jpg

wpid-img-20140325-wa0060.jpg

wpid-img-20140325-wa0061.jpg

wpid-img-20140325-wa0062.jpg

wpid-img-20140325-wa0063.jpg

wpid-img-20140325-wa0064.jpg

wpid-img-20140325-wa0065.jpg

wpid-img-20140325-wa0066.jpg

wpid-img-20140325-wa0067.jpg

wpid-img-20140325-wa0068.jpg

wpid-img-20140325-wa0069.jpg

wpid-img-20140325-wa0070.jpg

wpid-img-20140325-wa0072.jpg

wpid-img-20140325-wa0071.jpg

wpid-img-20140325-wa0073.jpg

wpid-img-20140325-wa0074.jpg

wpid-img-20140325-wa0075.jpg

wpid-img-20140325-wa0076.jpg

wpid-img-20140325-wa0077.jpg

wpid-img-20140325-wa0078.jpg

wpid-img-20140325-wa0079.jpg

wpid-img-20140325-wa0080.jpg

wpid-img-20140325-wa0081.jpg

wpid-img-20140325-wa0082.jpg

wpid-img-20140325-wa0083.jpg

wpid-img-20140325-wa0084.jpgwpid-img-20140325-wa0085.jpg

 

wpid-img-20140325-wa0086.jpg

wpid-img-20140325-wa0087.jpg

wpid-img-20140325-wa0088.jpg

wpid-img-20140325-wa0089.jpg

wpid-img-20140325-wa0090.jpg

wpid-img-20140325-wa0091.jpg

wpid-img-20140325-wa0092.jpg

wpid-img-20140325-wa0093.jpg

wpid-img-20140325-wa0094.jpg

wpid-img-20140325-wa0095.jpg

wpid-img-20140325-wa0096.jpg

wpid-img-20140325-wa0097.jpg

wpid-img-20140325-wa0098.jpg

wpid-img-20140325-wa0099.jpg

wpid-img-20140325-wa0100.jpg

 

Friendly Match Gen Pro at Seri Kelana

Salam all,

 

WOW. Alhamdullilah.

First time Apiq lawan bola. Walaupon ni hanya friendly match tapi pendedahan kepada perlawanan sebenar amat bermakna bagi Apiq.

Match ini diadakan di Negeri Sembilan di Sekolah Seri Kelana. Masa tu Apiq malu malu lagi, kurang berlari kejar bola. Kalau main kat rumah bukan main lagi macam star. Hebat kalahkan budak besar dari dia.

Apa pon Ajue akan berikan sokongan sepenuhnya kepada Apiq dan kelab Gen Pro dalam setiap aktiviti yang akan mereka adakan. InsyaAllah.

 

wpid-20140308_161859.jpg

wpid-img-20140308-wa0083.jpg

wpid-img-20140308-wa0084.jpg

wpid-img-20140308-wa0086.jpg

wpid-img-20140308-wa0087.jpg

wpid-20140308_162124.jpg

wpid-20140308_162749.jpg

wpid-20140308_162725.jpg

wpid-20140308_164342.jpg

wpid-20140308_164553.jpg

wpid-20140308_170927.jpg

wpid-20140308_171529.jpg

wpid-img-20140308-wa0120.jpg

wpid-img-20140308-wa0121.jpg

wpid-img-20140308-wa0123.jpg

wpid-img-20140308-wa0125.jpg

wpid-img-20140308-wa0078.jpg

wpid-20140308_164334.jpg

Apiq with Gen Pro Football Club

 

Salam all,

 

Ni nak citer pasal Apiq. suka sangat main bola petang petang dengan anak anak jiran. Tengok gaya macam pandai jer budak ni main. Siap boleh tackle bola dari kaki budak besar agi. Pastu asyik score jer.

Kebetulan masa meeting team bola kat sekolah, Ajue terdengar yang salah seorang bapa pelajar mempunyai kelab bola kat shah alam ni. Bila search ternyata kelab ni memang hebat. Sangat hebat sampai melahirkan beberapa pemain handal. Pertandingan pon banyak kali menjadi johan. Terbaru kejohanan bawah 10 dan 12 tahun.

So, Ajue pon contact beliau untuk masukkan Apiq ke kelab tersebut. Alhamdullilah, Apiq suka sangat dan exited sungguh dia nak pergi training. Weekend lepas bawak pergi cari kasut bola. Siap abang dia yang ukurkan.

Okay Apiq. Now officially dengan Kelab Gen Pro. Training elok elok yer, jadilah pemain bola yang hebat suatu hari nanti, InsyaAllah.

 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image