Brunei Recognition Night

Salam all,

Citer dah lama tapi baru nak update.

Baru jer sampai dari London trip, duduk rehat sehari terus berangkat ke Brunei untuk meraikan business partners Ajue kat sana naik pentas terima anugerah. Walaupon baru tapi mereka cukup aktif dengan business ni. Tahniah Ajue ucapkan. Keep it up. Next award kita tapau semua kay.

Actually Hai O mula nampak business di Brunei ni sejak September tahun lepas. Dimulakan dengan ratusan usahawan yang datang masa Hari Terbuka Hai O. Ajue pon pergi jugak masa tu.Kini usahawan Hai O di Brunei dah mencecah ribuan orang. Syabas warga Brunei!!

Hari Anugerah Brunei ni akan diadakan setiap tahun untuk kesemua pangkat. Tak macam di Semenanjung, ada 3 peringkat berlainan iaitu SM dan SSM. Diamond Bight untuk Car Fund, DSM dan juga DDM. Dan yang paling grand ialah Ulangtahun Hai O untuk usahawan yang mencapai pangkat CDM.

Kalau ikutkan setiap tahun Ajue dapat award. Bermula dengan 2012 lagi setuap tahun Ajue naik stage untuk setiap pangkat Ajue perolehi. Alhamdullilah.

Di Brunei ni Ajue sudah mempunyai 2 leg yang sedang aktif. Walaupon berjauhan dengan leader, namun mereka tetap berusaha mendekatkan diri dengan kami disini. Dengan adanya Whatapps memudahkan lagi hubungan kami.

Dinner malam tu bertempat di Empire Rsort Hotel, 7 star hotel yang paling femes di Brunei. Ajue dapat satu bilik. Mak aiii. cantiknya bilik dia!! MUA pulak Ajue ambik dari orang Brunei jugak. OK lah, not bad. Thanks CDM Nurul kerana kenalkan Ajue dengan MUA tu.

InsyaAllah Ajue akan bawak lebih ramai lagi business partner naik pentas tahun depan.

20140524_210648

20140525_120649

20140525_120653

20140525_120716

20140525_120719

20140525_120739

Camera 360

20140524_211730

20140524_211908

20140524_234453

20140525_095938

20140525_112216

20140524_164816

20140524_175708

20140524_181257

20140524_182046

20140524_183533

20140524_184238

20140524_190912

20140524_183612

20140524_191849

20140524_203341

20140524_151331

20140524_151340

 

Oh ya, lupa nak bagitau. Masa breakfast esok harinya, sempat lagi CDM Hanis menurunkan ilmu kepada rakan kongsi Ajue. Peluang keemasan seperti tu susah nak lepaskan. Ajue rasa sangat sangat bertuah kerana mempunyai leader yang juga mentor hebat seperti beliau. Terima kasih tak terhingga CDM Hanis.

Dan sebelum kami Glampreneurs pulang ke Malaysia, CDM Hanis telah mengadakan satu sesi O Group di Empire Hotel tesebut. Kata kata nasihat, plan busines serta stratergi pamasaran kami susunkan demi perkembangan glampreneur di Brunei. InsyaAllah!

 

 

Anugerah dalam Hai O

Salam all,

Hari ni nak update entry tentang Anugerah Hai O yang berlangsung baru baru ni kat Dewan Wawasan PGRM Cheras.

Setiap tahun company akan meraikan sekurang kurang 3 kali anugerah Sales Manager dan Senior Sales Manager ni. Ini merupakan anugerah pertama dan juga kedua dalam syarikat. Ajue sudah mengambilnya serentak masa 2012 dulu.

Happy sangat sebab masa tu baru jer berjinak daam bidang ni. Setiap pencapaian kita diraikan bukan sahaja oleh syarikat malah oleh pemimpin kita serta rakan kongsi sekalian.

Pendek kata, setiap orang hars melalui semua peringkat ini dan semuanya bermula dari bawah. Tiada jalan singkat untuk mencapai kejayaan. Kita umpama menaiki tangga langkah demi langkah. Tiada lift atau escalator disediakan. Lambat atau cepat bukan ukuran, yang penting kita sampai ke destinasi yang dituju.

Kali ni sebenarnya ramai dari Galaxy Team yang menerima awards, tapi atas sebab sebab yang tak dapat dielakkan, ramai yang tak dapat hadir.

Walau apa pon, Ajue ucapkan tahniah dan syabas kepada yang sampai ke tahap ini. Perjalanan kita masih jauh, tapi jika tidak dimulakan kita takkan kemana. Percayalah.

Tahniah kepada

Farhan

Ferrie

Sofia

Shahril

Hanis Izzati

Syikin

Zalina

Farah

Kak E

Aunty Roslin

Nurul Brunei

 

Anda memang terbaik. Untuk yang dah melepas tahap ini, ayuh teruskan usaha. Sama sama kita gandakan usaha untuk berjaya, kay. Jumpa semua di Shanghai!!!

 

IMG-20140316-WA0024

IMG-20140316-WA0045

IMG-20140316-WA0047

IMG-20140316-WA0049

IMG-20140316-WA0050

IMG-20140316-WA0051

IMG-20140316-WA0052

IMG-20140316-WA0053

IMG-20140316-WA0060

IMG-20140316-WA0063

IMG-20140316-WA0064

IMG-20140316-WA0065

IMG-20140316-WA0066

IMG-20140316-WA0067

IMG-20140316-WA0085

IMG-20140316-WA0101

IMG-20140316-WA0108

IMG-20140316-WA0109

IMG-20140316-WA0110

IMG-20140316-WA0111

IMG-20140316-WA0113

IMG-20140316-WA0114

Seminar SM SSM Glampreneur 2014

 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Gold Coast Day Four

615Salam all,

 

Okies ni nak citer hari terakhir kami di Gold Coast. Kejap jer kan. Macam tak puas lagi nak melihat keindahan bandar ni.

Tema kali ni ialah kaler merah. So, lepas breakfast, kami kena check out. Sebab policy hotel kena checkout jam 10 pagi. Pastu ada masa pusing kat area situ jer sampai bas kami datang jam 12 tengahari. Sebelom tu sempat semua pergi ke pantai untuk buat video klip dan group photo.

Aktiviti hari ni ialah ke Harbour Town Factory Outlet. Indah khabar dari rupa. itu jer yang mampu Ajue ungkapkan. Takde apa sangat kat sini. Ingat nak beli jam Fossil untuk anak anak tapi apakan daya takde yang berkenan.

Lepas tu kami makan sendiri. Of coz la duit poket Hai O bagi. Terbaikkkkk

Dari FO terus ke Restoren Jakarta untuk makan malam. Then terus ke airport. Flight balik KL jam 11.45 malam. So, kat airport tu habskan semua coins yang ada dengan minum latte. Bestttt sangat dapat tea yang sama satu kepala. Oh ya, Ajue dikenalkan dengan Coklat Whitakers. Sedapppp sangat sangat.

Thank you Farouk dan Ferrie!!!

Ferrie cakap coklat ni hanya terdapat kat LCCT jer. Kat KLIA takde.

Okies.. jom la tengok gambar kami yang happeningsss dan Rawkkk ini. Next trip kami ke Shanghai pulak. Saper nak ikut??? Meh PM Ajue kay!!

 

627

638

661

DSC05350

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Photo 20-02-2014 07 08 48

 

Gold Coast Day Three

 

 

Salam all…

Hari ni nak update hari ketiga pulak di Gold Coast. Tema hari ialah warna kuning. Aisey.. dah sama kaler pulak dengan Tweety kan.. hehe

Hari ni Hai O sudah booked 2 jam khas untuk group Glampreneur sahaja. dimulai dengan breakfast pada seawal jam 8 pagi bersama dengan semua karaktor kartun Looney Tunes. Happy sangat sebab dapat bergambar dengan semua karakter tanpa perlu berebut rebut dengan orang ramai. Best kannn Hai O!!!

 

Seharian di Movie World Ajue cuma naik ScoobyDoo Ride dan Roller Coaster kanak kanak saja. Bukan apa, lepas naik Scooby Doo tu dah rasa nak pening nak termuntah. Memang tak sah kalau tak bawak anak anak ke sini. Sebab ride dia lain dari yang lain. Besttttt sangatttt.

Kami juga dihidangkan dengan makan tengahari di dalam Movie World. Hari ni banyak leisure sikit sebab tak perlu nak rushing naik rides.

Dan tepat jam 3 ptg ramai dah berkumpul di tepi main street dia untuk tengok parade. Kalau nak dibandingkan dengan Disneyland Paris, parade kat sini sekejap jer dan laluan pon tak jauh. Yang paling best ialah bila lagu One Direction. Wahhhhhh kagum dan terus rasa nak nari sama sama dengan Tweety semua tu… memang happeninggg sangat.

Dekat Disneyland Ajue suka parade masa winter sebab lagu dia best sangat. Kalau tak percaya try la google. Chante, C’est Noel. Dulu Ajue sampai buat ringtone lagu tu kat handphone Ajue. hehe

Kat HongKong tak ingat lagu apa, tapi best la jugak parade dia.

So, jom, tengok gambar nak.

P1140802DSC05283

 

 

20140218_083103

20140218_134409

DSC01613

DSC01611

DSC01519

DSC01482

P1140827

P1140806

P1140800

P1140799

P1140797

P1140793

P1140779

P1140778

P1140771

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

20140218_135911

DSC05224

DSC05202

DSC05118

DSC05096

524

Gold Coast Day Two

Salam all,

 

Okay ni nak citer hari kedua kami di Gold Coast pulak.

Kami diberi pass lawatan percuma selama sehari ke Sea World. Dengan kata lain, tiket FREE kemasukan ke Sea World ini. Kami jugak dihidangkan dengan makan tengahari di sini percuma. Sudah tentulah ianya halal kay.

Seronok sangat Sea World ni. Dulu Ajue memang penakut naik ride atau roller coaster. Tanyalah anak anak Ajue. Kalau pergi Disneyland Paris ker, Disneyland Hong Kong ker, Universal Studio Singapore ker, Ajue tak naik la benda benda mengerikan lagi menakutkan itu.

Tapi bila dengan glampreneurs, ketakutan tu seolah olah hilang sekejap. Magic betul kannn!!

Hampir semua ride Ajue naik masa kat Sea World ni. Yang paling best Jet Rescue! Sampai nak tercabut tudungku… hehe

Selain dari ride , ada jugak show kat situ. Mula mula kami tengok sealion show. Pastu tengok dolphin show. Best sangat dolphin show ni. Sampaikan Ajue terdetik suatu hari nanti nak bwak jugak anak anak ke sini tengok Dolphin show ni.

Setiap ride ada gambar yang diorang capture yang boleh kita beli kat situ. Agak mahal la jugak sebab satu gambar 20AUD. Tapi ada cara lagi jimat iaitu kami share beli thumb drive, pastu copy semua gambar kami kat dalam Best kan…!!

 

Kepada yang nak thrill rasa naik coaster, sila lah ke Sea world. Confirm puas hati!! Tak percaya, jom tengok gambar nih..

Oh ya, balik malam tu kami pekena kebab. Besttttt makan kebab satu share ramai ramai.. hehe

 

048-1451D

048-1451C

048-1432B

048-1420A

Camera 360

Camera 360

20140217_121455

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG-20140217-WA0009

DSC04518

DSC04516

DSC01428

DSC01377

P1140720

P1140714

P1140693

P1140711

P1140708

P1140691

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

 

 

 

Gold Coast Day One

7 15Salam all,

Lama sungguh tak update. Penangan GoldCoast lah ni.. Lepas tu balik Shah Alam sibuk dengan persiapan SM SSM Seminar pulak. Ni baru ada masa nak update.

Well, seperti yang sudah sedia maklum, kami Glampreneurs berlepas ke Gold Coast pada 15 February 2014 lepas. Kami merupakan kumpulan terakhir dalam group Hai O yang terdiri daripada 100 orang qualifiers. Keseluruhan Hai O ialah 300 orang. So kami merupakan kumpulan terbesar ke sana. Alhamdullah… well done glampreneurs!!!

Walaupon founder kami iaitu CDM Hanis Haizi tak dapat sama sama ke Gold Coast kerana baru jer melahirkan baby namun semangat serta aura kumpulan beliau  tetap kami bawa sampai ke sana.

Kami Glampreneurs sendiri berpecah kepada 3 flights. Ajue merupakan flight pertama melalui Singapore. sungguh happening dan meriah serta besttttt kumpulan Ajue kali ni. Mana taknya, semua yang kepala gila gila dan sangat sangat sporting. Boleh katakan ni yang paling seronok trip ke oversea dengan Hai O. Semua nya rawk dan selamber. Ajue membawa dua rakan kongsi kali ni iaitu Farouk dan juga Ferrie.

To team, Ajue really enjoy bersama sama dengan semua!!

Kak Ween

Abg Rijal

Farouk

Ferrie

Along

Ecak

Elya

Deena

Warni

Alia

Haikal

Lina

Effa

1796666_10152597707317506_2093516207_n

DSC01141DCIM100GOPROP1140599DCIM100GOPRODSC01183DCIM100GOPRODCIM100GOPRODCIM100GOPROP1140634P1140649DSC01183DSC01208DSC01237DSC01326DSC04301DSC04360DSC04380DSC04415DSC04422DSC04464DSC04465
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7

IMG-20140216-WA0035IMG-20140216-WA0029IMG-20140216-WA0009Camera 36020140216_15400120140216_15385120140216_112658

First business trip in 2014

Salam all..

Baru baru ni Ajue ke Kota Bharu. Ni first trip business Ajue berjumpa dengan team Pantai Timur.

Kalau bulan lepas January ke Brunei untuk Orientation Week. Serta mengembangkan network di sana.

Team Kelantan diketuai oleh Dr Nik dan juga Ferrie. Dua dua dari leg yang berbeza. Namun semangat berkumpulan amat Ajue kagumi antara mereka. Syabas Ajue ucapkan kerana hubungan baik sesama kita. Harap harap kita kekal macam ni sampai akhir hayat.
Kita buat business bukan saja sekadar rakan kongsi. Malah kita patut praktikkan sehingga ke anak anak kita juga.

Ajue akan stay di rumah makcik Ajue di Pengkalan Chepa.
Makcik dan Pakcik Ajue dah kenal dengan Dr Nik dan Ferrie ni. Ini yang Ajue suka. Sebab family pon boleh kenal dengan siapa Ajue keluar berbusiness. Alhamdullilah.

Ferrie merupakan qualifier ke Gold Coast minggu depan. Ini merupakan trip pertama beliau. Tahniahhhh Ferrie. Keep it up girl!!!

Okiesss… mass kat rumah Cekda, Ajue ada belajar masak 2 lauk baru. Sebelum ni pernah tengok jer mak masak tapi tak pernah buat sendiri.

So bila sampai jer Shah Alam Ajue nak cuba buat sendiri.

Tadaaaa ni diaaaa…

Daging bakar kuah percik
Sayur togeh dan daun kucai ikan masin

Yeeehaaa. Next month boleh belajar lagi kan cekda kannnn. Hehe

Best jugak kan. 2 in 1 kerja. Berbusiness sambil belajar masakan baru. Continue reading

Qualifier Gold Coast

 

Alhamdullilah..

 

Kali ni Ajue berjaya membawa seorang lagi rakan kongsi ke TRIP PERCUMA Gold Coast.

Protege Ajue ni berasal dari Kelantan. Dulu Ajue selalu ulang alik ke sana mencurahkan ilmu, bantu team beliau dalam business serta merapatkan hubungan agar kami merasa selesa dengan apa yang sedang kami usahakan.

Kadang kadang sampai 3 kali Ajue turun ke Kelantan. Bila Ferrie dah boleh berdikari, maka Ajue akan tumpukan kepada kepimpinan beliau agar segala yang ilmu tersebut dapat diduplikasi pulak kepada team beliau di sana. Mudah kan…just follow the leader dan duplicate segala yang leader ajar. Dulu Ajue pon macam tu jugak. Setiap minggu belajar dengan CDM Hanis.

Bukan nak kata sekarang tak perlu belajar. Makin banyak kita belajar sebenarnya makin banyak yang kita tak tahu. So, menuntut ilmu ni sebenarnya sampai bila bila. Sebab kita sentiasa ada benda baru yang kena tahu. Tak perlulah berlagak pandai. Leader kita dah lalui semua asam garam dalam business. So, bukakan hati dan minda, kosongkan gelas untuk diisi. Jadilah seseorang yang sentiasa yang dahagakan benda baru. InsyaAllah..

 

So, berbalik kepada Ferrie. Beliau datang ke L sebab nak pergi kelas GLAM. Dah alang alang kat KL nih, Ajue temankan beliau untuk beli beberapa items sebagai persiapan untuk ke GoldCoast nanti. Tak sabar rasanya nak pergi dengan rakan kongsi kan.

InsyaAllah kami akan bertolak pada 15 February nanti. Nak travel FREE macam Ferrie??? Meh inbox Ajue.

 

1560374_10152549703962506_644542527_n

1012553_10152549704207506_1590185421_n

1656203_10152549704397506_217060324_n

1549514_10152549704517506_1992265524_n

76260_10152549704672506_1922810802_n

45156_10152549705042506_1874702042_n

1545681_10152549705112506_285024763_n

 

Cheese Nan di malam hari bersama business partner

Salam semua..

Hari ni cuti Thaipusam. Anak anak bersuka ria kat rumah. Ada jugak parents yang ambil kesempatan bercuti disebabkan long weekend kan.

Macam business partner Ajue jugak. Dr Nik dari Kelantan. Beliau turun KL bersama keluarga untuk bercuti disini.
Dah alang alang kat sini terus ambil peluang sedut aura business.

Dr Nik join Power Up Session dua hari lepas untuk semua protege di bawah CDM Hanis Haizi.

Malam ni pon beliau akan datang kelas Glam. Kagum dengan semangat beliau.
Walaupon tengah mengandung 7 bukan namun segala alasan ditolak tepi. Sebab tiada alasan kalau kita ingin berjaya.

Malam tadi Ajue bawak Dr Nik makan cheese nan tersedap di Malaysia. Mana lagi kalau bukan di restoren kawan baik Ajue sendiri iaitu Datin Ida di RSMY.

Kebetulan pulak terjumpa dengan kawan lama kami semasa di UUM dulu. Yati yang datang dari Kota Kinabalu kebetulan ada kursus di KL. Lama sungguh tak jumpa Yati. Last masa UUM dulu. Namun hubungan maya tak pernah putus. Kami still keep in touch dalam facebook.

So. Sementara nak menunggu makanan sampai. Kami sempat berbincang plan fan strategy bagaimana nak qualify trip melancong ke Shanghai. InsyaAllah Ajue yakin dengan semangat serts kebolehan Dr Nik. C’mon Nik.. you can do it. We do it together kay.

Okiesss lets enjoy the meal. Ohh yeah!!

image

image

image

image

image

image

image

image
image

image

image