13th Mar 2017
20160807_091711

KL Marathon

Tahun ni dah kali ke dua register untuk Standard Chartered KL Marathon. Last year cancel sebab jerebu teruk kat KL dan sekitarya. Tahun ni kami berpeluang untuk run. Ibu jer...

12th Mar 2017
20151231_092011

Umrah Keluarga – Mekah all

Salam my blog readers,   This entry cerita pasal semua aktiviti kat Mekah sehinggalah pulang ke Malaysia. Dah tak ingat sangat sebenarnya, tapi nak kongsi gambar kenangan supaya bila anak...

25th Feb 2017
20151230_085438

Umrah Keluarga – Mekah

Salam all, Hotel kami ni dekat jer sebenarnya dengan Masjid. OTW nak ke masjid tu akan lalu Safwah, Zam Zam semua tu. Pernah jugak kami lepas solat masuk ZamZam makan...

25th Feb 2017
20151229_025536

Umrah Keluarga – Mekah, first Umrah

Salam semua,   OK, ni entry masa kat Mekah pulak. Umrah pertama bagi kami. Umrah wajib bagi Ecah. Adik adik belum lagi, tapi kami tetap bawak untuk bagi mereka pengalaman...

23rd Feb 2017
IMG-20151227-WA0023

Umrah Keluarga – Madinah

Wahhhh dah setahun tak update. Nasib baik laaa tak berkarat. Kalau tak ada kang kena beli Brasso. Eh Brasso nak polish tembaga kan? BTW, Salam my readers…. apa khabar semua...

21st Feb 2016
IMG-20151226-WA0003

Umrah Keluarga – Raudhah

Salam semua, Kali ni nak kongsikan dengan semua tentang Raudhah. Ini ada Ajue ambil dari blog http://www.republika.co.id/berita/jurnal-haji/konsultasi-haji/14/10/02/nctjmd-inilah-keutamaan-raudhah   Raudhah itu artinya “taman’ yang menggambarkan kesejukan dan kenikmatan. Raudhah yang dimaksud di...

14th Feb 2016
20151226_090836

Umrah Keluarga – Ziarah Luar

Salam semua, Rasanya majoriti TA yang buat pakej umrah akan bawak jemaah mereka Ziarah Dalam dan jugak Ziarah Luar. Kalau Ziarah Dalam tu dengan kata lain ialah masuk ke Raudhah...

13th Feb 2016
20151223_221742

Umrah Keluarga – Madinah Hari Pertama

Salam semua, Kami bangun awal untuk pergi masjid solat Subuh. Di Madinah masa banyak untuk beribadat dan tak rushing sangat. Mutawwif bagitau nak senang keluar ikut pintu belakang, belok kiri...

12th Feb 2016
20151223_221742

Umrah Keluarga – KL ke Madinah

Salam semua, Lama sungguh tak update. Last entry masa pergi Hong Kong tahun lepas. Dah nak masuk pertengahan February pon hari ni. Kejap jer kan masa berlalu… Kali ni nak...

28th Nov 2015
20151128_215936

Hong Kong Part VIII

Penatttt tapi best jalan jalan tadi. Ingat dapat laa jumpa Stephan Chow ker.. Jackie Chan ker. Haha Okok. Citer dia cam ni. Semalam Thomas datang bagi map Mongkok. Dia cakap...