Ajue and Archery

Bengkel Archery and Training

6 October 2019. Ajue ada sign up untuk bengkel nak setting bow. Bengkel satu hari ni bertempat di SK SiRusa N9. Dibawah anjuran kelab PDAC, Cikgu Ali.

Coach yang akan mengajar ialah Coach Man, national coach Malaysia. Belia akan turun kan ilmu cara bagaimana nak setting bow sebelum shoot.

Bagus bengkel ni, at least Ajue tahu la mana nak tackle bow dan arrow tu kalau arrow fly tak cantik. Tapi kena pergi few bengkel lagi untuk lagi mahir. Sekali maybe tak cukup semua ilmu, lebih lebih lagi kalau tak praktikkan.

Lepas ni macam nak kena beli few set of alien key kut, sebab Ajue tak de cukup set.

Selepas tu, Ajue sempat turun training pagi pagi kat rumah untuk shoot 18m. At least boleh tengok arrow tu grouping ker tak.

Ni semua sebagai persediaan untuk IUKL Tournament hujung bulan nanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *